Hal de premier! Dancila a recunoscut in cadrul CEX ca era doar o marioneta: „Nu am fost lasata sa ma implic”

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN PSD, ca premierul Viorica Dancila le-a spus vineri in sedinta Comitetului Executiv, ca nu a fost lasata sa se implice in realizarea legii bugetului de stat, precizand ca „altcineva a facut bugetul, politic”.

Edilul a dat vina pe Guvernul Viorica Dancila, condus de factor de Liviu Dragnea, spune Gabriela Firea, pentru riscul de faliment iminent in care se afla acum Primaria Capitalei si cele de sector.

„Guvernul Romaniei, cel care a fost condus de facto de catre fostul presedinte al partidului, este vinovat. Nu doar pentru situatia de la Primaria Capitalei, ci si pentru situatia de la sectoare, pentru ca lor le-au dat multi bani, dar doar pe hartie, nu au mai ajuns acei bani. Eu le-am spus si colegilor mei, daca erau solidari cu mine, probabil si nu ma lasau singura anul trecut in fata fostului presedinte al PSD, sa ne calce in picioare, probabil ca situatia se imbunatatea. La fel si in tara, am inteles ca va fi o intalnire a Asociatiei Municipiilor din Romania cu doamna premier si cu domnul ministru de Finante pentru a elucida situatia, pentru ca in buget lucrurle arata roz, dar, in fapt, lucrurile sunt dezastruoase si repet, nu doar pentru noi, sa nu se mai agite adversarii nostri pentru ca ne vom repozitiona si vom iesi cu siguranta din aceasta situatie dificila”, a declarat Gabriela Firea, citata de Mediafax.

Primarul general al Capitalei a relatat ca, vineri, in sedinta Comitetului Executiv a partidului, presedintele interimar PSD Viorica Dancila le-a spus ca nu a fost lasata se se implice in realizarea legii bugetului de stat, banii fiind repartizati politic.

„Doamna premier ne-a spus si vineri, in Comitetul Executiv, cand si colegul meu Daniel Baluta, am ridicat inca o data problema situatiei dificile din punct de vedere financiar pentru ca nu se respecta practic legea bugetului, ni s-a alocat o suma mica, dar nici macar acea suma mica nu este transferata de la Finante la Primaria Capitalei, repet este singura primarie din tara care nu incaseaza impozite si taxe locale pentru ca toate acestea se duc la primariile de sector. Singurul venit al Primariei este aceasta repartitie din impozitul pe venit de la Ministerul de Finante si sunt banii bucurestenilor si ei trebuie sa fie transferatie pentru bucuresteni la Primaria Capitalei si la cele de sector. Doamna premier ne-a spus ca nu a fost lasata sa se implice in realizarea legii bugetului de stat pentru ca lucrurile ar fi aratat altfel. Stiti bine care a fost atunci situatia, a spus ca nu a fost lasata si ca altcineva a facut bugetul, politic”, a mai spus Gabriela Firea.

Mai mult despre: ,


Comentarii: