externe

Hamburg: Atac armat la o biserica a Martorilor lui Iehova. Ziarul Bild anunta sapte morti si opt raniti

Mai multe persoane au fost ucise, joi seara, in urma unui atac, joi, intr-o biserica a Martorilor lui Iehova din orasul german Hamburg, a declarat politia, citata de Reuters.

Politia a refuzat sa spuna cate persoane au fost ucise, dar a spus ca barbatul inarmat care a comis masacrul se crede ca se afla printre morti.

Ziarul Bild a relatat ca sapte persoane au murit si opt au fost ranite in atacul de la Sala Regatului Martorilor lui Iehova din cel mai mare port al Germaniei.

„Conform situatiei actuale, presupunem ca exista un singur faptuitor. Activitatile politiei din zona inconjuratoare sunt oprite succesiv. Cercetarile privind motivele crimei continua”, a spus politia intr-un mesaj pe Twitter.

Anterior, agentia de stiri DPA din Germania, citand un reporter aflat la fata locului, a declarat ca locuitorii din cartierul Alsterdorf din nordul orasului au primit avertismente pe telefoanele lor mobile cu privire la o „situatie care pune viata in pericol” si ca strazile au fost inchise.

Imaginile transmise la televiziune au aratat zeci de masini de politie, precum si masini de pompieri blocand strazile si persoane, infasurate in paturi, fiind conduse de lucratorii serviciilor de urgenta intr-un autobuz.

„Am auzit impuscaturi”, a declarat reporterilor un martor neidentificat. „Au fost 12 focuri continue”, a spus el. „Apoi am vazut cum oamenii au fost luati in saci negri”.

Politia a spus ca a primit un apel imediat dupa ora 21:00. (2000 GMT) si politisti sositi la fata locului au gasit mai multe persoane ranite grav si cativa morti.

„Apoi au auzit o impuscatura venita de sus, au urcat la etaj si au gasit inca o persoana”, a spus un purtator de cuvant al politiei.

In ultimii ani, Germania a fost zguduita de o serie de atacuri. In februarie 2020, un barbat inarmat cu presupuse legaturi de extrema-dreapta a impuscat noua persoane, inclusiv migranti din Turcia, in orasul Hanau, inainte de a-si ucide mama si apoi de a se sinucide.

In octombrie 2019, un barbat inarmat a ucis doua persoane cand a deschis focul in fata unei sinagogi din orasul Halle din est, in ziua de Yom Kippur.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

9 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

10 ore ago