Haos la ICCJ dupa deciziile CCR si CSM privind completurile de 5 judecatori, procesele unor mari inculpati sunt in aer

politica

Completul 1 de 5 judecatori de la ICCJ a decis, luni, suspendarea proceselor si sesizarea Sectiilor Unite, in contextul deciziei CSM prin care s-a stabilit ca toate dosarele repartizate in decembrie 2018 sa ramana si in 2019 la completurile trase la sorti. C1 judeca dosarele lui S. Ghita si V.Ponta. Astfel, presedintele completului vrea sa afle daca este competent sa judece in continuare cazurile, asa cum a recomandat CSM sau dosarele trebuie sa fie preluate de completurile de 5 judecatori trase la sorti pentru 2019.

Presedintele completului 1 de 5 judecatori de la instanta suprema, Iulian Dragomir, a decis, luni, sa fie suspendate toate procesele si sa fie sesizate Sectiile Unite de la ICCJ, dupa ce CSM a decis, anul trecut, ca toate dosarele repartizate in decembrie 2018 sa ramana la aceleasi completuri si in 2019. Completul de 5 judeca dosarul Turceni-Rovinari, in care sunt inculpati Victor Ponta si Dan Sova, dosarul lui Sebastian Ghita si Iulian Badescu, dosarul lui Viorel Hrebenciuc.

„C5, vazand dispozitiile hotararii CSM prin care s-a stabilit ca toate dosarele repartizate in 13 dec sa ramana la Completurile trase la sorti in decembrie anul trecut, avand in vedere jurisprudenta, care arata ca dosarele raman doar la Completurile care au inceput administrarea probelor. Punem in discutie sesizarea Sectiilor Unite in vederea schimbarii jurisprudentei. Stabilim sesizarea Sectiei penale pentru a spune un punct de vedere, pune in discutie suspendarea proceselor”, a spus presedintele completului de 5 judecatori, Iulian Dragomir, citat de Mediafax.

Toate aceste procese au fost amanate pentru 4 februarie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: