Hexi Pharma iese la RAZBOI: „N-o sa mai tacem”. Avertisment din partea firmei lui Condrea

news

Hexi Pharma a dat publicitatii, miercuri, un comunicat de presa in care respinge acuzatiile ca in dezinfectantii proprii s-ar fi gasit bacterii. Compania tine sa avertizeze ca scandalul in centrul caruia se afla va „ingropa toate problemele din sistemul sanitar”.

Iata comunicatul companiei Hexi Pharma:

„Hexi Pharma a livrat dezinfectanti din anul 1996 pana in acest an si in tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot in parte, unui riguros proces de verificare, in principal pentru efectul antimicrobian (este adevarat, nu pe componenta de substante active, caci asa cerea legea). Niciodata nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare data, pe fiecare lot in parte, s-au facut teste, daca au fost probleme s-au identificat la timp, astfel incat sub nici o forma nu au ajuns produse cu bacterii catre orice fel de utilizator, fie el spital clinica sau persoana fizica. Aceasta este o acuzatie extrem de grava si ne uitam cu regret cum, tocmai astazi, intr-un articol in care, in sfarsit se gaseste o corelatie intre punerea in pericol a sanatatii oamenilor si niste dezinfectanti care nu sunt Hexi, GSP arunca din nou cu laitmotivul Hexi Pharma.

Trebuia sa aiba bacterii, ca doar erau diluati?

Pe aceasta logica, nu au avut bacterii niciodata, deci nici diluati nu au fost? Nu am comunicat niciodata neadevaruri si nu vom incepe astazi; dar pe firul acestui rationament logic asta ar reiesi.

Sunt probleme in sistemul sanitar si sunt unele imense. Ne bucuram ca sunt scoase la iveala, e spre binele tuturor. Dar spre binele public sau spre binele publicitatii unora, mortii altora si cresterii cotei pe piata de dezinfectanti a dirijorului acestui scandal facem aceste discutii?

La incercarea de schimbare a unui sistem Hexi Pharma a fost alaturi de mass media si de opinia publica, nu impotriva. Dar dupa tot ce s-a intamplat, nu vom accepta ca adevarate acte de omor, precum bacterii in dezinfectanti sau, si mai grav, in sterilizati, sa fie puse pe seama Hexi!

Cui prodest? Hexi Pharma a tacut mult in acest scandal. A tacut si a primit fiecare piatra aruncata. Asa a decis Dan Condrea. Dintr-un simt al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o incredere prea mare in institutiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am ramas, nu le stim. Dar Romania este o nisa imensa pentru piata de dezinfectanti. Hexi Pharma, dupa o munca imensa, de-abia se apropia in acest an de un 20 la suta. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a stiut cum si cui. Dar va atragem atentia, cu tot respectul:

1. Ca n-o sa mai tacem 2. Ca in ritmul in care este gestionat de mass media astazi, acest scandal tinde sa ingroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuand cu laitmotivul Hexi, ii ajutam sa profite pe cei care au avut de profitat (producatori externi care vor cota de piata si persoane care primesc ‘multumiri’ in Bani.

PS: Spitalul Elias dupa ce a gasit bacterii in sapun a cumparat de la Hexi Pharma produse pe care le-a testat si verificat. De ce spunem doar jumatati de adevaruri?”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: