Horodniceanu, reactie taioasa dupa ce a fost respins de Tudorel Toader pentru sefia DIICOT: „Sunt curios care au fost criteriile, ce am facut rau la DIICOT”

politica

Actualul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu, cel care a pierdut cursa pentru sefia DIICOT in favoarea lui Felix Badila,a declarat, pentru Mediafax, ca nu stie ce l-a avantajat pe contracandidatul sau, mentionand ca ar vrea sa afle ce a facut „rau” la conducerea DIICOT.

„Nu am nicio idee ce l-a avantajat. Cu siguranta, domnul ministru va prezenta care au fost criteriile care au stat la baza alegerii domniei sale si sunt si eu foarte curios, si exprim si curiozitatea colegilor mei care ma intreaba si eu nu stiu ce sa le raspund in momentul asta, ce am facut rau la DIICOT pentru ca e foarte important sa stiu si eu si sa stie si ceilalti care vor avea vocatie sa fie procurori sefi o anumita perioada de timp, sa vada ce nu ar trebui facut sau ce ar trebui facut.

Ministrul Justitiei nu mi-a reprosat niciodata nimic, dimpotriva, am avut o relatie principiala buna, profesional corecta. E o procedura care a fost facuta si la numirea mea, eu sunt magistrat si respect legislatia. Ce trebuie sa fac eu, sa inteleg ce a stat la baza alegerii domniei sale. Sunt multe lucruri de reprosat, nu e nimeni niciodata perfect. (…) Nu am vorbit cu domnul ministru deloc. Tot ce am aflat a fost de pe site-ul ministerului Justitiei”, a declarat Daniel Horodniceanu.

Intrebat ce va face pe viitor, actualul sef al DIICOT a raspuns: „Imi termin mandatul pe 19, imi termin treaba, am o delegare deja data de procurorul general pentru cateva saptamani, nu stiu daca va intra in vigoare, nu va intra in vigoare, urmeaza sa vedem”.

Felix Banila, cel propus de ministrul Justitiei pentru a ocupa functia de procuror-sef DIICOT, a declarat ca are experienta, proiectele si intruneste conditiile pentru a ocupa aceasta functie, precizand ca vrea sa realizeze un „colectiv inchegat”.

„In primul rand, vreau sa ii multumesc domnului ministru pentru increderea pe care mi-a acordat-o. Este un prim pas din acest demers pentru ca urmeaza si avizarea la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ulterior, numirea la domnul presedinte. Nu pot sa comentez cu privire la ce m-a avantajat pe mine, in raport cu contracandidatul meu, probabil acest rationament il detine domnul ministru. Eu nu am lucrat in DIICOT intr-adevar, este o structura de elita a Ministerului Public. Nu am avut oportunitatea, nu am avut onoarea pana acum, in schimb, am instrumentat dosare de mare violenta, care au investigat grupari infractionale si prin natura faptelor investigate, dar si prin profilul persoanelor pe care le-am cercetat, am fixat multe elemente din sfera criminalitatii organizate. Au fost cateva cauze importante, am experienta bogata in spate, am proiectele necesare, intrunesc conditiile. Este alegerea domnului ministru”, a declarat Felix Banila, propunerea ministrului Justitiei pentru conducerea DIICOT.

Intrebat care sunt provocarile pentru functia pentru care a fost nominalizat, Banila a raspuns: „Sa realizez un colectiv inchegat, care sa dea rezultate mult mai bune”.

Felix Banila a fost propus, de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, noul procuror-sef al DIICOT. Acesta a concurat, pentru ocuparea acestei functii, cu actualul sef al structurii de parchet, Daniel Horodniceanu, al carui mandat se va incheia in 19 mai.

„In urma desfasurarii procedurii de selectie a procurorilor, in vederea efectuarii propunerii de numire in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, care a avut loc in data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justitiei, va aducem la cunostinta faptul ca, ministrul justitiei, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix BANILA, in vederea obtinerii avizului consultativ”, se arata intr-un anunt postat, luni, pe site-ul ministerului Justitiei.

Ulterior, propunerea va fi inaintata presedintelui Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: