Hotii i-au facut si alte necazuri lui Badalau. Politia l-a amendat pe senator si i-a confiscat permisul de port arma

news

Niculae Badalau a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si i-a fost anulat permisul de port arma, el avand dreptul sa solicite din nou acest drept abia peste cinci ani, au precizat pentru Mediafax, surse apropiate anchetei.

Senatorul PSD Niculae Badalau a ramas fara permisul de port arma pentru o perioada de 5 ani si a fost amendat cu 5.000 de lei. Dupa 5 ani, el poate solicita din nou acest drept.

Potrivit acelorasi surse, Niculae Badalau a incalcat regimul armelor si munitiilor, adica articolul 129, punctul 11 din Legea nr. 295 /2004: „Titularul dreptului de detinere a armelor letale are obligatia sa pastreze armele si munitiile inscrise in permisul de arma, asigurate astfel incat sa nu permita accesul la ele al persoanelor neautorizate, in conditiile prevazute in normele metodologice de aplicare a legii”. (…) In cazul in care arma a fost pierduta sau furata din motive imputabile posesorului, masura anularii dreptului vine cu o interdictie de autorizare ulterioara pentru o perioada de 5 (cinci) ani. Anularea dreptului este prevazuta de art. 45, alin. 1, lit. d) si este sanctionata de art. 129, punctul 52, raportat la art. 130, alin. 1, lit. e) cu amenda in cuantum cuprins intre 5.001 si 10.000 lei”.

Arma care i-a fost furata lui Niculae Badalau din locuinta sa este in atentia politistilor din toata tara pentru a putea fi gasita, au precizat  surse apropiate anchetei, care mai subliniaza ca echipajele de politie se intorc la casa senatorului pentru noi cercetari. Acesta nu ar fi respectat conditiile legale de pastrare a armei.

Arma care i-a fost furata senatorului PSD Niculae Badalau este cautata de politistii din toata tara, aceasta fiind implementata in sistem, au precizat surse judiciare. Pana in prezent, au fost audiate mai multe persoane, iar audierile continua si in cursul zilei de duminica.

Potrivit acelorasi surse, politistii din Giurgiu se intorc la locuinta lui Badalau pentru a continua cercetarile.

Locuinta din Giurgiu a senatorului Niculae Badalau a fost sparta, in noaptea de vineri spre sambata, de hoti.

”A fost sparta locuinta mea. Nu pot sa dau mai multe detalii acum, este Politia aici. Eram toti acasa, dormeam. Nu i-am prins. Au furat”, a declarat senatorul.

Pe de alta parte, Badalau a spus ca nu tinea bani in casa.

Locuinta senatorului Niculae Badalau se afla in localitatea Bolintin Vale, judetul Giurgiu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: