I s-a infundat si lui Tariceanu. DNA a declansat urmarirea PENALA

politica

Procurorii DNA Brasov au dispus efectuarea urmaririi penale fata de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, pentru comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

DNA precizeaza ca, in cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa (a carei trimitere in judecata a fost mediatizata in 18 mai) s-a dispus citarea lui Calin Popescu-Tariceanu, pentru a fi audiat ca martor.

„Aceasta citare a fost necesara in conditiile in care existau indicii ca el ar avea cunostinta despre activitatea infractionala a grupului sus mentionat, prin prisma relatiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup. Fiind audiat in 15 aprilie, in depozitia luata sub juramant, acesta a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata”, sustin procurorii.

Potrivit DNA, Calin Popescu-Tariceanu a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta de achizitionarea drepturilor succesorale ale printului Paul de catre Tal Silberstein, Remus Truica si altii si ca nu a discutat cu cel din urma despre taxele notariale.

„Acesta a mai declarat ca nu are relatii apropiate si nu a pastrat legatura cu inculpatii Dan Andronic si Tal Silberstein, cu care s-a intalnit doar sporadic, afland din presa, ca urmare a comunicatelor DNA despre acest dosar. A precizat, de asemenea, ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania. A mai precizat ca nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marius Marcovici, ascunzand totodata ca are cunostinta de relatia acestuia din urma cu Silberstein. Aceste declaratii sunt aspecte necorespunzatoare adevarului, fiind contrazise de probatoriul administrat in cauza (declaratii ale martorilor, suspectilor si alte mijloace de proba)”, se mai arata in comunicat.

DNA precizeaza ca suspectului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: