Ia uite cine ne salveaza. Norica Nicolai si Mircea Diaconu anunta ca vor face „presiuni” asupra Comisiei Europene pentru o dezbatere „finala”

politica

Comisia Europeana (CE) si presedintele ei, Jean-Claude Juncker, doresc ridicarea MCV-ului in privinta Romaniei, in contextul in care tara noastra va trebui sa aiba o pozitie de putere in negocierea Brexit-ului cu Marea Britanie, din 2019, cand va prelua presedintia rotativa a Consiliului UE, a declarat, sambata, la Galati, europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE).

Totodata, ea a anuntat ca a solicitat la Bruxelles, impreuna cu europarlamentarul Mircea Diaconu, organizarea unei dezbateri pe tema conduitei CE in raport cu statele membre privind mecanismele Justitiei.

”Va pot spune ca actuala Comisie Europeana si presedintele Junker isi doresc ridicarea MCV pentru ca rolul Romaniei, in 2019, este foarte important, pentru ca la masa negocierilor pe Brexit vor sta CE, Marea Britanie si presedintia rotativa. Or, sa ai o tara cu o astfel de etichetare, de coruptie, isi creeaza dificultati in negociere si nu este deloc usor sa negociezi cu Marea Britanie, care stiti cat de vehement se opune pe anumite capitole pe care noi le dorim sa fie corect reglementate – libera circulatie a persoanelor si piata unica in care Romania are mari interese si din care cred ca vom iesi usor sifonati, pentru ca noi avem un excendent de balanta comerciala cu Marea Britanie de un milliard de euro si nu e usor sa pierdem acest avantaj competitiv la exportul produselor romanesti pe piata britanica. Deci Comisia Europeana isi doreste ridicarea acestui mecanism si noi vom presa, ca sa avem o dezbatere finala in Parlamentul European, eu si cu Mircea Diaconu am cerut asta – vrem o dezbatere pe conduita Comisiei si pe relatiile cu statele membre pe mecanismele din Justitie”, a aratat Norica Nicolai, citata de news.ro.

Norica Nicolai s-a aflat, sambata, la Galati, unde au avut loc lucrarile Conferintei Teritoriale de Alegeri a ALDE Galati. Cei 670 de delegati l-au ales ca presedinte al organizatiei judetene pe Cristian Dima, presedinte interimar al filialei din aprilie 2017.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: