externe

Iar spumega China. USS Benfold a trecut din nou prin stramtoarea Taiwan, China sustine ca a „avertizat-o”: „Provocari frecvente, SUA sunt un distrugator al pacii”

Statele Unite sunt un ”generator de riscuri de securitate” in stramtoarea Taiwan, cu provocarile sale frecvente, a anuntat miercuri armata chineza, dupa ce o alta nava de razboi americana a traversat apele Marii Chinei de Sud, relateaza Reuters, citata de news.ro.

Flota a 7-a a Marinei SUA a anuntat ca distrugatorul USS Benfold a efectuat un tranzit ”de rutina” in stramtoarea Taiwan prin apele internationale ”in conformitate cu dreptul international”.

Statele Unite intreprind astfel de calatorii aproximativ o data pe luna, situatie care infurie China, care le vede ca un semn de sprijin pentru Taiwan, insula guvernata democratic pe care Beijingul o considera teritoriu propriu.

Comandamentul Teatrului de operatiuni Estic al Armatei de Eliberare a Poporului a mentionat intr-un comunicat ca fortele sale au urmarit nava pe tot parcursul operatiunii si au ”avertizat-o”.

”Provocarile frecvente si spectacolul oferite de Statele Unite demonstreaza pe deplin ca Statele Unite sunt un distrugator al pacii si stabilitatii in stramtoarea Taiwan si un generator de riscuri de securitate in stramtoarea Taiwan”, se arata intr-un comunicat.

”Fortele teatrului raman in alerta maxima in orice moment si apara cu fermitate suveranitatea nationala si integritatea teritoriala”, se mai subliniaza in comunicat.

Marina SUA a precizat ca nava ”a tranzitat printr-un coridor din stramtoarea care se afla dincolo de marea teritoriala a oricarui stat de coasta”.

”Tranzitul navei prin stramtoarea Taiwan demonstreaza angajamentul Statelor Unite fata de o regiune Indo-Pacifica libera si deschisa”, adauga comunicatul.

Ministerul Apararii din Taiwan a precizat ca nava americana a navigat spre nord prin stramtoare si ca situatia pe caile navigabile ”normala”.

Benfold a operat in disputata Mare a Chinei de Sud, unde a efectuat doua ”operatiuni pentru libertatea navigatiei” in ultima saptamana.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago