news

Iarna le-a surprins din nou pe autoritati, trafic blocat in Bucuresti. Prefectul Hopinca: „Utilajele intervin dupa ce se opreste ninsoarea”

Un viscol a adus ninsori abundente in Bucuresti, acoperind carosabilul cu un strat de zapada. La aceasta ora traficul se desfasoara cu dificultate ori este blocat, deoarece arterele principale si secundare nu au fost inca deszapezite de utilaje.

Sambata va continua sa ninga in Capitala, iar pana dipa-amiaza stratul de zapada va ajunge la 17 centimetri, se arata in prognoza speciala pentru Bucuresti, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie.

Prefectul Rares Hopinca a anuntat ca utilajele pentru deszapezire vor interveni, dar acest lucru va avea loc doar dupa ce fenomenul de ninsoare inceteaza: „Este zapada pe carosabil pentru ca inca mai ninge si chiar daca utilajele intervin, in acest moment sunt 293 de utilaje in interventie sau in pregatirea interventiei, 600 de operatori de noapte si aproape 1500 de operatori vor fi pe timp de zi.

Odata ce se opreste ninsoarea, aceste interventii vor fi mult mai vizibile pentru ca in momentul de fata se intervine pentru urgenta zero, adica combaterea poleiului pe rampe, poduri si pasaje, urmand ca dupa oprirea zapezii sa se intervina cu plugurile si materialele antiderapante pe toate arterele principale si secundare. La nivelul Municipiului Bucuresti avem un numar de 11 copaci care au cazut, unii dintre acestia au creat pagube materiale, dar nu semnificative. Acest fenomen este de asteptat sa fie prezent pe tot parcursul zilei, atat din cauza vantului, cat si din cauza zapezii care a ingreunat o serie de copaci care trebuiau taiati mai demult”, a spus prefectul Rares Hopinca, la Antena 3 CNN.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

21 de minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

O oră ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

19 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

19 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago