Iata cum arata acum dezbaterile la TV in Afganistan. Talibani inarmati supravegheaza fiecare cuvant – Video

externe

Emisiunile de dezbateri ale posturilor TV din Afganistan sunt atent supravegheate, chiar din studiouri, de talibani inarmati, informeaza jurnalisti aflati la Kabul.

„Iata cum arata acum o dezbatere politica la televiziunea afgana, cu soldatii talibani care supravegheaza gazda. Prezentatorul vorbeste despre prabusirea guvernului Ghani si spune ca Emiratul Islamic afirma ca poporul afgan nu ar trebui sa se teama #Afganistan”, a relatat un corespondent BBC.

Talibanii au anuntat saptamana trecuta, vorbind despre libertatea presei, ca jurnalistii vor trebui sa respecte de acum incolo regulamentele islamice bazate pe Sharia.

De cand au preluat puterea la 15 august, talibanii incearca sa convinga populatia ca s-au schimbat si ca regimul lor va fi mai putin brutal decat cel pe care l-au impus intre 1996 si 2001. Ei au sustinut ca vor respecta drepturile femeilor, care vor avea voie sa primeasca o educatie si sa lucreze, si ca mass-media vor fi independente si libere, dar multi nu cred in aceste promisiuni si incearca cu disperare sa paraseasca tara.

Inaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet a indicat ca a primit „informatii credibile despre grave incalcari ale dreptului umanitar international si despre atingeri aduse drepturilor omului in numeroase zone aflate sub controlul efectiv al talibanilor”.

Ea i-a prevenit pe talibani ca „incalcarile drepturilor omului submineaza legitimitatea autorilor lor, atat in fata populatiei, dar si a institutiilor regionale si internationale si a altor state”.

Mai mult despre:

Comentarii: