ICCJ sa nu se mai chinuie, Tariceanu a decis: „Liviu Dragnea este nevinovat”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri ca „Liviu Dragnea este nevinovat”. ICCJ va anunta luni, 27 mai, verdictul in procesul liderului PSD.

„Acest dosar al lui Dragnea face parte din seria uriasa de dosare facute liderilor politici importanti din Romania. Aceasta miscare a inceput in perioada mandatului presedintelui Basescu, primele tatonari in legatura cu modul in care functioneaza sistemul au fost facute in timpul mandatului meu de prim-ministru”, declarat Tariceanu intr-un interviu la DC News.

Tariceanu si-a reluat apoi atacurile la adresa justitiei, sustinand ca multi politicieni „nevinovati” au fost condamnati. „Sunt si altii care au trecut prin acest malaxor nefericit. Dosarul lui Liviu Dragnea se incadreaza in aceasta serie. Eu consider ca dosarul lui trebuia inchis, consider ca este nevinovat. Dar este o uriasa presiune publica”, a mai spus seful ALDE.

„Nu sunt convins ca in momentul de fata justitia, care a reusit sa se debaraseze in buna masura de presiunile pe care le facea DNA, este complet independenta, si-a recapatat complet independenta, pentru ca astfel de cazuri sa le judece strict pe considerente de ordin juridic. Decizia care se va lua luni va fi un bun test pentru a vedea in ce masura justitia si-a recapatat independenta”, a sustinut Tariceanu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: