news

Iesire nervoasa a lui Dragnea, ataca violent site-urile care au scris despre manevrele lui cu Dancila. Guvernul, unealta pentru rezolvarea problemelor personale ale sefului PSD

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca sesizarea transmisa CCR de Guvern in legatura cu formarea completelor de cinci judecatori nu are nicio legatura cu procesul sau. El s-a plans de mai mult ori ca ICCJ nu vrea sa modifice completul de cinci judecatori care are dosarul sau pe masa.

”Sa raspund la acei indivizi care spun aceleasi minciuni, aceiasi oameni care puneau presiune direct asupra judecatorilor inainte de prima decizie? Niste moderatori de la televiziune amenintau in mod direct completul de judecata sa dea o decizie de condamnare. Nimeni nu a intervenit, nimeni nu a facut nimic. Acum, aceiasi moderatori si multe alte site-uri fac exact acelasi lucru.

Aveti impresia ca daca se accepta acest conflict intre Parlament si ICCJ am eu vreun beneficiu? (…) Inseamna ca cei care spun lucrurile astea stiu ca statul paralel functioneaza si ca acest complet a fost pus special pentru o condamnare”, a declarat Dragnea, foarte nervos, la Palatul Parlamentului.

Premierul Viorica Dancila a sesizat, marti, CCR in legatura cu un posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) referitor la formarea completelor de cinci judecatori de la instanta suprema.

Sesizarea vine in contextul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, anuntase, initial, ca l-a rugat pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa se gandeasca daca nu cumva poate sesiza, prin Guvern, Curtea Constitutionala privind formarea completelor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Controversele privind formarea completelor de 5 judecatori de la instanta suprema au inceput dupa ce a intrat in vigoare legea 304, de modificare a legii de organizare judiciara. Aceasta prevede ca vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si presedintele Sectiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecatori, ci toti magistratii din complet sunt trasi la sorti.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat insa ca modificarile legislative aduse Legii nr.304/2004 nu contin norme tranzitorii in cazul formarii completelor de 5 judecatori asa ca schimbarile intra in vigoare abia anul viitor. Cristina Tarcea a mai spus ca de imediata aplicare este legea 207/2018, care arata ca aceste complete de 5 judecatori se trag la sorti la inceputul fiecarui an.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

8 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

8 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

9 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

9 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

9 ore ago