IGSU se victimizeaza: „In ultimele zile am fost supusi unei presiuni publice uriase. Suntem acuzati pe nedrept”

news

Angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au fost supusi in ultima perioada „unei presiuni publice uriase”, in contextul in care este contestat modul in care au intervenit la incendiul de la Club Colectiv din urma cu patru ani, se arata intr-o postare de pe pagina de Facebook a IGSU.

„Istoria se repeta in fiecare an! In ultimele zile, salvatorii au fost supusi unei presiuni publice uriase! De ce? Pentru ca se contesta public modul lor de interventie la incendiul din 30 octombrie 2015 si sunt acuzati pe nedrept de ascunderea unor probe. Sa nu uitam eforturile pe care le-au depus si le depun zilnic pompierii, precum si miile de vieti salvate in fiecare an. Si ei sunt oameni! Ii vedeti la incendii, inundatii, cazuri de prim ajutor, accidente, absolut in toate situatiile in care sunt solicitati. Credeti ca ei merita asta?”, se arata in mesajul publicat sambata pe platforma de socializare.

Totodata IGSU le transmite un indemn pompierilor. „Sa va purtati cu demnitate haina militara, sa plecati in misiuni cu acelasi curaj si determinare ca si pana acum, sa ramaneti o familie si sa va respectati nobilul scop in salvarea de vieti! Ramaneti fideli crezului vostru si fiti aproape de oamenii care au nevoie de voi!”, puncteaza IGSU.

Publicatia „Libertatea” a prezentat, joi, o inregistrare video cu primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei de la Clubul Colectiv, filmarea avand aproape 21 de minute. Jurnalistii sustin ca aceasta inregistrare nu a fost facuta publica niciodata, fiind tinuta „ascunsa” de catre conducerea IGSU.

Mai mult despre: ,

Comentarii: