Imagini cu ploaia de rachete lansata din Gaza asupra Israelului. Au fost trase peste 400 de rachete – Video

externe

Peste 400 de rachete au fost lansate, inceptand de sambata dimineata, din Gaza spre Israel, iar fortele armate israeliene au ripostat. In aceste confruntari au murit un israelian si sapte palestinieni, scrie Haaretz, citat de News.ro.

Rachetele au ajuns pana in Be’er Sheva, aflat in centrul Israelului. Israelul a lovit 200 de tinte Hamas din Fasia Gaza. Toate scolile din sud au fost inchise.

Potrivit unui oficial militar, peste 250 de rachete au fost lansate spre sudul si centrul Israelului, iar zeci dintre ele au fost interceptate.

O sursa apropiata gruparii palestiniene Hamas a declarat pentru Haaretz ca organizatia a decis sa faca pasi seriosi impotriva Israelului, din cauza faptului ca guvernul israelian nu pune in practica intelegerile la care au ajuns cele doua parti.

Potrivit informatiilor transmise de autoritatile palestiniene, sapte oameni au fost ucisi in Gaza, de sambata, cand a inceput escaladarea conflictului, iar 47 au fost raniti. Intre cei ucisi se numara femei si copii.

Peste noapte au fost lansate dinspre Gaza 180 de rachete, iar Israelul a lovit 60 de tinte din Fasia Gaza, potrivit Fortelor de Aparare Israeliene. Printre tinte se numara zonele din nord de unde Hamas lanseaza rachete, fabricile de armament ale Hamas si un tunel care uneste Israelul de Gaza.

De la inceperea escaladarii conflictului, armata israeliana a identificat 430 de rachete lansate din Gaza. Israelul a atacat peste 200 de tinte, ca raspuns, si continua asaltul.

Mai mult despre:


Comentarii: