Imagini din Beirut, o capitala devastata. Cel putin 100 de morti si peste 4.000 de raniti

externe

Cele doua explozii uriase din portul din Beirut care au distrus marti cartiere intregi in capitala Libanului s-au soldat cu cel putin 100 de morti si peste 4.000 de raniti, a anuntat miercuri Crucea Rosie libaneza, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres. Capitala libaneza este un oras devastat, cu zeci de masini avariate pe soseaua principala si cu cladirile inconjurate de cioburile geamurilor sparte, relateaza miercuri dpa.

Nitratul sau azotatul de amoniu, aflat la originea exploziilor de marti din capitala libaneza Beirut, se prezinta sub forma de praf sau granule albe, fara miros, si este utilizat in principal pentru producerea de ingrasaminte chimice. De-a lungul timpului, aceasta substanta a provocat insa mai multe accidente industriale, intre care cea din orasul francez Toulouse din 2001, soldata cu 31 de morti, informeaza AFP.

A doua zi dupa cele doua explozii care au ucis cel putin 100 de oameni, capitala libaneza Beirut este un oras devastat, cu zeci de masini avariate pe soseaua principala si cu cladirile inconjurate de cioburile geamurilor sparte, relateaza miercuri dpa.

”E oribil… nu e ceva obisnuit”, spune un barbat care matura cioburile din fata apartamentului. Ca multi altii, el a dormit fara ferestre.

Cele doua explozii uriase din portul din Beirut care au distrus marti cartiere intregi in capitala Libanului s-au soldat cu cel putin 100 de morti si peste 4.000 de raniti, a anuntat miercuri Crucea Rosie libaneza, informeaza AFP si Reuters.

”Pana in prezent, peste 4.000 de persoane au fost ranite si peste 100 au fost ucise. Echipele noastre continua cautarile si operatiunile de salvare in zonele adiacente”, a adaugat organizatia intr-un comunicat de presa.

Potrivit Reuters, seful Crucii Rosii libaneze, George Kettaneh, a declarat presei locale ca multi oameni sunt inca prinsi sub daramaturi. Intr-o declaratie facuta prin telefon la postul LBCI TV, Kettaneh a explicat ca organizatia pe care o conduce se coordoneaza cu Ministerul Sanatatii pentru ca morgile sa preia victimele, deoarece spitalele nu mai fac fata.

Mai mult despre:

Comentarii: