Imagini incredibile din Africa de Sud. Acum albii locuiesc in GHETOURI, dupa 20 de ani de la disparitia apartheidului – Galerie FOTO

externe

Zeci de mii de albi din Africa de Sud locuiesc acum in ghetouri din cauza saraciei. Asa ceva era imposibil in urma cu peste 20 de ani, in timpul apartheidului.

Apartheidul a ajuns la cosul de gunoi al istoriei, insa acum in Africa de Sud asistam la o forma stranie de egalitate intre albi si negri, scrie Daily Mail. In timp ce multe persoane de culoare locuiesc in case mari, cu piscina, si conduc masini luxoase, exista in Africa de Sud albi care traiesc in ghetouri, in conditii de saracie extrema. Un astfel de loc este Munsieville, un orasel situat la vest de Iohannesburg.

Fotograful Jacques Nelles a mers in Munsieville, unde a surprins viata mizerabila a mii de albi. Asemenea situatii erau imposibile in urma cu un sfert de secol.

ghetto2 ghetto3
ghetto4 ghetto5
ghetto6

In jur de 42.000 de albi sud-africani locuiesc in astfel de conditii mizerabile, scrie Daily Mail. Mai sunt inca 80 de orase in aceasta tara asemanatoare cu Munsieville. Acesti oameni incearca sa traiasca cu aproximativ 50 de euro pe luna.

In timpul apartheidului, albii fara educatie erau angajati in fortele de politie, pusi sa ia parte la represiunile brutale ale protestelor initiate de persoanele de culoare. In ultimii ani, numarul albilor din Africa de Sud a scazut constant, multi alegand sa emigreze in Noua Zeelanda si Australia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: