Impuscaturi in zona fara politie din Seattle. Fortele de ordine s-au retras de trei saptamani

externe

In zona de protest cunoscuta sub acronimul CHOP din Seattle au fost impuscati luni dimineata devreme doi barbati, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Ambele victime au fost transportate la Centrul Medical Harborview din metropola statului Washington din nord-vestul SUA; prima – cu un vehicul particular, iar a doua de personalul medical al departamentului local de pompieri, dupa circa 15 minute. La ora locala 5.40, unul din pacienti decedase, iar celalalt era in stare critica, a informat prin e-mail o purtatoare de cuvant a unitatii medicale.

In mediile sociale au circulat luni diferite relatari despre focurile de arma de la asa-numitul Capitol Hill Organized Protest (CHOP, protestul organizat din Dealul Capitoliului). Un mesaj in reteaua Twitter afirma ca ‘doi tipi’ intr-un SUV (vehicul sportiv-utilitar) alb au deschis focul, inainte de a fi ‘DOBORATI’ de cei care asigurau securitatea in zona respectiva.

Fortele de ordine s-au retras de circa trei saptamani de pe strazile din jurul unei sectii de politie din Seattle incendiate in cursul protestelor dupa uciderea afro-americanului George Floyd. Luni, politia a ajuns la locul incidentului, dar nu a oferit imediat alte informatii.

In ultimele 10 zile, in perimetrul din oras inconjurat de baricade si pazit de protestatari inarmati s-au inregistrat si alte incidente similare.

Zona a intrat si in atentia presedintelui american Donald Trump, care a scris luni dimineata pe Twitter un mesaj in care observa ca manifestantii ‘au respect ZERO fata de Guvern’.

Mai mult despre: ,

Comentarii: