In 2024, Fortele Aeriene americane vor sa pensioneze F-22 Raptor si sa cumpere avioane de lupta de generatia a 6-a

externe

Fortele aeriene americane intentioneaza ca in 2024 sa achizitioneze avioane de lupta de generatia a sasea, in timp ce incearca sa-si mentina avantajul in fata progreselor rapide ale tehnologiei militare chineze, au anuntat, joi, fortele aeriene, citate de Reuters.

Lockheed Martin, Boeing si Northrop Grumman sunt asteptate sa concureze pentru programul Next Generation Air Dominance, care va inlocui F-22 Raptor de la Lockheed cu un avion construit sa lupte alaturi de drone.

Fortele Aeriene au trimis, joi, catre industrie, cerintele tehnice. Detaliile au fost in mare parte tinute secrete, dar in 2020, Fortele Aeriene au dezvaluit ca cel putin un prototip al avionului a fost testat.

Noul avion de vanatoare „va supravietui, va persista, va interopera si se va adapta in domeniul aerian, totul in medii operationale extrem de contestate”, a declarat secretarul fortelor aeriene Frank Kendall intr-un comunicat. „Nimeni nu face asta mai bine decat Fortele Aeriene ale SUA, dar vom pierde acest avantaj daca nu avansam acum”.

Fortele Aeriene intentioneaza sa aloce acestui program 2,3 miliarde de dolari in anul fiscal 2024 si alte 595 de milioane de dolari pentru a continua dezvoltarea motoarelor pentru noul avion de lupta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: