In ciuda dezacordurilor privind ofensiva din Fasia Gaza, SUA pregatesc un nou transport de arme catre Israel

externe

Administratia Biden se pregateste sa trimita bombe si alte arme Israelului, care ar spori arsenalul sau militar, chiar daca SUA fac presiuni pentru o incetare a focului in Gaza, relateaza The Wall Street Journal, citand actuali si fosti oficiali americani.

Potrivit raportului, transportul propus include aproximativ o mie de bombe MK-82, sigurante si kituri de ghidare JDAM pentru a face munitiile mai precise, un pachet estimat la zeci de milioane de dolari.

Un oficial american citat de ziar afirma ca propunerea este inca in curs de revizuire interna a administratiei si ar putea suferi modificari inainte de a fi trimisa spre aprobare sefilor comisiilor din Congres.

Raportul citeaza, de asemenea, o evaluare a propunerii de catre Ambasada SUA la Ierusalim, care spune ca guvernul israelian doreste „achizitionarea rapida a acestor articole pentru apararea Israelului impotriva amenintarilor regionale continue si emergente”.

Se pare ca nu gaseste nicio preocupare privind drepturile omului in legatura cu acordul: „Israelul ia masuri eficiente pentru a preveni incalcarile grave ale drepturilor omului si pentru a trage la raspundere fortele de securitate care incalca aceste drepturi. In trecut, Israelul a fost un partener transparent in investigatiile americane privind acuzatiile de utilizare abuziva a articolelor de aparare.”

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: