In ianuarie, cinema clasic la TV5 MONDE

life

TV5 MONDE a programat pentru luna ianuarie unele dintre cele mai bune filme clasice ale cinematografului francez, cu actori fabulosi: Jean-Paul Belmondo, Claudia Cardinale, Anthony Perkins, Romy Schneider, Lino Ventura, Jeanne Moreau, Orson Welles, Jean-Louis Trintignant, Michele Morgan sau Danielle Darrieux.

Alaturi de rendez-vous-urile cinematografice din fiecare joi si duminica, de la ora 22:00, canalul francofon va propune o noua intalnire, in fiecare vineri, de la 19:30, pentru a vedea sau a revedea filmele dorite.

O selectie a filmelor a voir absolument din a doua jumatate a lui ianuarie, mai jos.

LA BANQUIERE / BANCHERA

Marti, 17 ianuarie, de la ora 01:20

In Parisul perioadei interbelice, Emma Eckhert (Romy Schneider) se afirma intr-un spatiu dominat de barbati, cel al finantelor. Provenind dintr-un mediu modest, ea atrage marii clienti care doresc sa economiseasca, oferindu-le dobanzi exceptionale. In egala masura, Emma isi etaleaza gustul pentru lux si aventuri homosexuale. Cat de scump le va plati…?

Filmul se bazeaza pe viata Marthei Hanau, alias « La banquiere des annees folles » / « Banchera anilor nebuni »

Regia: Francis Girod (Franta, 1980)
Distributia: Romy Schneider (Emma Eckhert), Jean-Louis Trintignant (Horace Vannister), Jean-Claude Brialy (Paul Cisterne), Claude Brasseur (Largue), Jean Carmet (Duvernet), Marie-France Pisier (Colette Lecoudray), Daniel Mesguich (Remy Lecoudray), Thierry Lhermitte (Devoluy), Daniel Auteuil (Duclaux)…
Genul: comedie dramatica

Info. Romy Schneider a primit 2 Premii Cesar pentru Cea mai buna actrita, in 1976 si in 1979.

LE PROCES / PROCESUL

Marti, 24 ianuarie, de la 00:55

Intr-o dimineata, Joseph K. este trezit de un barbat care il anunta ca este arestat. Stupefiat, acesta descopera treptat ca este victima unui adevarat complot. Toata lumea il acuza, prietenii si dusmanii deopotriva. Obosit, in cele din urma, acesta sfarseste prin a se indoi el insusi de nevinovatia sa…

Regia: Orson Welles (Italia/Germania/Franta, 1962)
Dupa o opera de Franz Kafka.
Distributia: Anthony Perkins (Joseph K.), Jeanne Moreau (Marika Burstner), Romy Schneider (Leni), Madeleine Robinson (Dna Grubach), Elsa Martinelli (Hilda), Suzanne Flon (Dra Pittl), Orson Welles (maestrul Albert Hassler)
Genul: drama

Info. Orson Welles a fost onorat de doua ori la Festivalul de film de la Cannes: cu Grand Prix, pentru Othello, in 1952, si cu Premiul pentru cea mai buna interpretare masculina, pentru Compulsion, in 1959. In 1970, el primeste Premiul special pentru intreaga cariera, in cadrul Festivalului de film de la Venetia.

LE VOLEUR / HOTUL

Joi, 26 ianuarie, de la 22:00
In reluare: luni, 30 ianuarie, de la 01:03

1890. Georges Randal, un orfan cu descendenta burgheza, se vede lipsit de mostenirea sa prin complotul unchiului si tutorelui sau. Acesta ii refuza si mana fiicei sale, Charlotte, promisa unui barbat mai bogat. Insetat de razbunare, Georges debuteaza intr-o promitatoare cariera de hot, vrand sa inceapa cu parintii logodnicului pomenit mai sus…

Regia: Louis Malle (Franta/Italia, 1966)
Distributia: Jean-Paul Belmondo (Georges Randal), Genevieve Bujold (Charlotte), Marie Dubois (Genevieve Delpiels), Francoise Fabian (Ida), Julien Guiomar (Lamargelle), Paul Le Person (Roger La Honte), Martine Sarcey (Renee), Marlene Jobert (Broussaille), Bernadette Lafont (Marguerite), Pierre Etaix
Genul: comedie dramatica

Info. Cand era foarte tanar, Belmondo se distra furand laptele din fata casei vecinilor lui, legendarul cuplu al literaturii franceze, Jean-Paul Sartre si Simone De Beauvoir.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: