externe

In Rusia au avut loc raiduri si expulzari in masa ale migrantilor, ca reactie la atacul terorist produs in sala Crocus. Unii dintre ei ar putea fi trimisi pe fronturile din Ucraina

Fortele de ordine din Sankt-Petersburg au desfasurat vineri o operatiune pe scara larga numita „Anti-Migrant”, care vizeaza identificarea si deportarea strainilor care nu au resedinta legala in Rusia, relateaza grupul pentru drepturile omului Department One.

„Nu te poti apropia de centrele de detentie temporara pentru straini. Exista o multime de vehicule specializate, precum si autobuze care ii duc pe oameni la aeroport. De asemenea, se efectueaza raiduri in camine si apartamente. Toate centrele de detentie sunt supraaglomerate”, a declarat un avocat, citat de publicatia independenta rusa Meduza.

Potrivit acestuia, migrantii sunt expulzati in masa din Rusia. „Doar ieri, peste 64 de cetateni straini au fost deportati numai din districtul Viborgski din Sankt Petersburg. Doua avioane pline au decolat”, a spus el.

Vineri seara, alte cateva autobuze cu persoane au fost trimise spre aeroport. Nu se cunoaste destinatia catre care au fost trimisi migrantii, dar pe canalele rusesti de Telegram circula informatii  ca unii ar putea fi trimisi pe fronturile din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

4 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

4 ore ago

In Germania a inceput procesul Printului Reuss care ar fi pregatit o lovitura de stat violenta

Marti a inceput, in Germania, procesul lui Heinrich XIII Printul Reuss, in varsta de 72…

4 ore ago

Noua copii care lucrau in agricultura au murit in Egipt dupa ce microbuzul in care se aflau a cazut in Nil de pe feribot

Cel putin 10 lucratoare agricole, dintre care noua minore, au murit marti in Egipt, dupa…

4 ore ago

Spania isi rechema permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei a spus ca nu va „repeta aceeasi greseala”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

4 ore ago