life

Nessie revine in dezbaterile online. Un turist britanic spune ca a fotografiat „un peste mare” in Lacul Ness

Utilizatorii retelelor de socializare sustin ca un turist britanic a reusit sa fotografieze monstrul din Loch Ness, imagine care a devenit virala, potrivit Mirror.

Nessie este probabil cea mai faimoasa legenda a Scotiei, iar creatura mitica aduce vizitatori din intreaga lume. Legenda dateaza din vremea Sfantului Columba, secolul al VI-lea, observarile devenind tot mai frecvente odata cu noile tehnologii, ceea ce inseamna ca oricine are un telefon poate face o fotografie de pe malul lacului.

Steve Challice a vizitat locul in 2019, cand se afla in vacanta. El a vizitat Castelul Urquhart aflat pe malul Lacului Ness si a observat un „un fel de ondulatie in apa” pe care a fotografiat-o. Apoi a uitat de incident, dar si-a adus aminte in timpul izolarii din cauza pandemiei de COVID-19, cand s-a uita la fotografiile realizate in vacanta. Si a distribuit-o online.

Postarea a fost inundata de comentarii de la utilizatori convinsi ca Steve a vazut-o pe Nessie. Cu toate acestea, Challice, care nu crede in existenta monstrului din Loch Ness, spune ca exista o explicatie logica, iar ceea ce a fotografiat ar fi fost un somn enorm sau o foca si a distribuit fotografia doar pentru a ajuta la procesul de identificare.

Roland Watson, care conduce blogul Loch Ness Mystery, a vorbit cu Steve dupa ce a vazut fotografiile. „Daca aceasta este o imagine autentica a unei creaturi din Loch Ness, s-ar clasa cu usurinta in primele trei din toate timpurile” a spus Watson, adaugand ca exista procupari privind posibilitatea ca imaginea sa fie editata in Photoshop.

Un expert in fotografie digitala a fost, de asemenea, sceptic in privinta imaginii, spunand ca fotografia pare modificata din cauza saturatiei de culoare si a formei indistincte a presupusului animal.

Steve, insa, isi apara fotografia, declarand ca este autentica. „Exista imagini pe Google care arata monstri mari cu o multime de cocoase, ca un sarpe, iar imaginea mea nu este deloc asa. Cred cu adevarat, pana in ziua de azi, ca este doar un peste mare”, a spus Challice.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Fondul Monetar International va acorda o noua transa de imprumut Argentinei, laudand politica de austeritate a presedintelui Milei

Fondul Monetar International, cel mai mare creditor al Argentinei, a acceptat luni sa elibereze urmatoarea…

13 minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

31 de minute ago

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit injunghiat in stomac in baie. El are 95 de ani – Surse

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit, marti, cu o plaga in stomac in baia…

2 ore ago

Fortele ruse au facut noi progrese pe frontul din estul Ucrainei, apropiindu-se periculos de Harkov

Fortele ruse au preluat in ultimele ore controlul asupra localitatii Lukianti, in apropiere de granita…

43 de minute ago

Zeci ce politisti georgieni au batut un protestatar pro-european in timp ce acesta era cazut la pamant – Video

Prim-ministrul georgian Irakli Kobahidze a cerut parlamentului sa adopte proiectul de lege al „agentilor straini”,…

42 de minute ago