In Rusia, elevii care lipsesc de la ore sunt obligati sa faca acasa „lectii pentru curaj”, inclusiv cu echipament militar

externe

lectii pentru curaj, Rusia, educatie patriotica, arme, acasa

In multe orase si sate din Rusia au fost introduse in ultimul an asa-numitele „lectii pentru curaj”, in cadrul carora elevii sunt invatati sa manuiasca armamentul de lupta si li se face educatie patriotica. Militari din armata rusa sunt invitati in scoli sa le arate copiilor cum functioneaza armele de foc si grenadele si sa le vorbeasca despre faptele de eroism ale inaintasilor sovietici.

Chiar si elevii care, din motive de sanatate sau de alta natura, absenteaza de la scoala, nu sunt scutiti de aceste lectii. Publicatia Moskovski Komsomolet prezinta cazul unui elev din regiunea Tula, care participa de acasa la o „lectie pentru curaj”, fiind prezentat cum monteaza si demonteaza un pistol-mitraliera sau cum isi aplica un garou pe brat.

Anterior, acelasi ziar a publicat un reportaj despre o „lectie pentru curaj” tinuta pentru copiii de la orfelinatul din orasul Pervomaiski. In cadrul lectiei, oamenii legii le-au povestit copiilor despre munca ofiterilor de politie, functiile acestora si specificul acestui domeniu.

Ei au amintit de faptele eroului Rusiei Dmitri Gorskov, care a murit la datorie in Caucazul de Nord intr-o lupta cu „bandele de raufacatori” (de fapt cu luptatori ceceni pentru independenta), salvandu-si, cu pretul sacrificiului suprem, camarazii raniti. In plus, artistii de la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei au interpretat melodii patriotice pentru a ridica moralul copiilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: