externe

In Rusia, o biografie a regizorului Pier Paolo Pasolini a fost publicata avand innegrite paginile referitoare la orientarea homosexuala a acestuia

Editura ruseasca AST a cenzurat biografia regizorului italian Paolo Pasolini (cunoscut pentru capodopere cinematografice precum „Salo, sau cele 120 de zile ale Sodomei” si „Decameronul”), a transmis pe canalul sau de Telegram jurnalistul independent Ivan Davidov.

Acesta a publicat o fotografie a cartii lui Roberto Carnero, publicata in limba rusa de editura moscovita AST. Cea mai mare parte a textului care ar fi trebuit sa descrie viata personala a cineastului, a fost acoperita de blocuri mari si negre, acoperind pasajele cenzurate – acestea se refereau la orientarea sexuala a celebrului regizor si chiar la relatiile cu mama sa.

Editura spune ca textul cartii a fost scurtat din cauza legislatiei in vigoare in Rusia – este vorba de interzicerea propagandei LGBT (miscarea LGBT fiind considerata extremista si terorista si ca atare interzisa in Federatia Rusa).

Canalul de Telegram al lui Davidov precizeaza ca aproximativ o cincime din carte a fost cenzurata.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Hamas a anuntat ca a fost de acord cu propunerea de incetare a focului inaintata de Egipt si de Qatar

Hamas a anuntat ca Ismail Haniyeh, seful biroului sau politic, le-a spus mediatorilor din Qatar…

14 minute ago

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

2 ore ago

Xi Jinping la Paris, ce a discutat cu Macron si Ursula von der Leyen: „China sa isi foloseasca toata influenta asupra Rusiei pentru a pune capat razboiului”

Presedintele francez Emmanuel Macron si presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen l-au presat pe…

3 ore ago

Aterizarea unui avion pe o autostrada aglomerata din Letonia. Cu ce probleme s-a confruntat pilotul – Video

Un avion cu doua persoane la bord a aterizat de urgenta pe o autostrada din…

5 ore ago