In TRENUL NAZIST din Polonia ar fi si a „8-a minune a lumii”. RUSIA isi baga nasul

news

Un avocat sustine Rusia ar putea solicita sa ii fie remisa orice comoara care s-ar putea gasi in trenul nazist descoperit in Polonia ca si compensatie de razboi. Presa poloneza a scris ca in vagoane s-ar putea afla si „a 8-a minune a lumii”, furata de nemti de la Sankt Petersburg.

„Reprezentantii Rusiei ar trebui, fara niciun dubiu, sa se implice in evaluarea obiectelor care vor fi descoperite in trenul din Polonia. Daca bunurile au fost luate de pe alte teritorii, inclusiv URSS, atunci transportul va trebui inmanat partii ruse, in conformitate cu legile internationale”, a declarat avocatul Mihail Joffe pentru agentia rusa Sputnik, apropiata de Kremlin.

Avocatul a fost contrazis, insa, de un reprezentat al guvernului polonez. „Conform analizelor derulate impreuna cu avocatii nostri, tot ce va fi gasit in acest tren va merge catre trezoreria statului”, a declarat vice-ministrul Piotr Zuchowski, citat de The Mirror.

Presa a notat ca in vagoanele trenului s-ar putea afla si „Camera de chihlimbar”, cunoscuta si ca „a 8-a minune a lumii”. Aceasta a fost donata tarului Petru de Wilhelm I al Prusiei in 1716. Se estimeaza ca valoarea decoratiunilor este de 300 de milioane de euro.

Amber-room

Comoara a fost furata de trupele germane din palatul imperial de la Sankt Petersburg in 1941, a fost dusa la Kaliningrad, dupa care a disparut.

Autoritatile poloneze au confirmat vineri existenta trenului nazist cu aur, a carei descoperire fusese anuntata saptamana trecuta de un german si un polonez. In afara de cei doi, nimeni nu a vazut trenul si nu stie locul exact unde se afla acesta.

Insa, in urma dovezilor furnizate de ei, autoritatile sunt sigure in proportie de 99 la suta ca trenul este acolo unde spun ei. Ar fi vorba de un tren lung de 100 de metri, iar cei doi ar fi aflat unde se afla de la o persoana care a participat la ascunderea lui si care a decis sa faca dezvaluirea pe patul de moarte.

Locul descoperirii a fost tinut secret, insa informatii neoficiale spun ca trenul s-ar gasi la nord de Walbrzych, intr-un tunel a carui intrare a fost aruncata in aer de nazisti acum peste sapte decenii. Tunelul s-ar afla langa o linie de cale ferata care este folosita si acum. Un consilier juridic al celor doua persoane care au facut descoperirea spun ca trenul blindat are intre 120 si 150 metri lungime, insaa nu s-au facut comentarii asupra continutului vagoanelor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: