Inca o blonda din PSD tine sa-si afirme sustinerea fata de Liviu Dragnea. Mai mult, isi ataca superiorul politic din partid de dragul lui Dragnea

politica

Presedintele TSD Arad, Ingrid Iordache, isi ataca seful direct, liderul national al TSD, pentru ca acesta a indraznit sa-si manifeste sustinerea fata de Tudose in cadrul razboiului din PSD. Ea ii transmite lui Gabriel Petrea ca „tinerii social-democrati aradeni se declara solidari cu actuala conducere a partidului si presedintele Liviu Dragnea”.

„TSDArad se delimiteaza de scrisoarea presedintelui TSD, Gabriel Petrea”, tine sa afirme Iordache.

„Dincolo de orice speculatii nedorite de presa, TSD este una dintre vocile care sustine in primul rand continuarea seriei reformelor si punerea in aplicare a masurilor Programului de Guvernare. Tinerii social-democrati aradeni se declara solidari cu actuala conducere a partidului si presedintele Liviu Dragnea si suntem de parere ca organizarea unui Comitet Executiv National este o necesitate vitala in actuala conjunctura. Iar #TSDArad se delimiteaza de scrisoarea presedintelui TSD, Gabriel Petrea”, a fost mesajul transmis de Ingrid Iordache.

Presedintele TSD, Gabriel Petrea, a lansat critici dure la adresa lui Dragnea, pe care l-a acuzat de nepotisme si a cerut democratizarea PSD. El afirma intr-un document publicat duminica pe site-ul organizatiei ca doreste o definire mult mai clara a relatiei dintre conducerea partidului si Guvernul social-democrat si ca numirile in functii publice sa fie facute pe criterii de competenta, propunand organizarea unui Consiliu National al PSD sau a unui congres pentru clarificarea situatiei din partid. Petrea face parte din Guvernul Tudose, fiind ministrul Consultarii Publice.

„Propunem o mult mai clara definire a relatiei dintre conducerea partidului si Guvernul social-democrat. Mecanismele de dialog, de evaluare si control trebuie sa fie institutionalizate, sa nu fie ad-hoc, ci cunoscute de toti membri. Numirile in functii publice trebuie facute cu responsabilitate, tinand cont nu doar de loialitate, de prietenie, ci si de competenta. Atunci cand gresim, trebuie sa actionam rapid si sa facem schimbarile care se impun. Un mecanism transparent de promovare si de gestionare a resursei umane trebuie sa devina realitate – nu se mai poate sari peste rand, nu se mai poate promova atat timp cat competenta administrativa si politica nu au fost probate. Numirile in functiile publice nu mai pot fi surprize pregatite de lideri pentru ca, asa cum am vazut, lipsa de autonomie a celor carora le incredintam functii publice genereaza crize. Un Consiliu National sau chiar un Congres al PSD, dedicat refondarii organizarii partidului, nu vendetelor politice, va asigura modernizarea si clarificarile de care avem atata nevoie”, spune Petrea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: