politica

Inca o demisie grea din USR: „In sfarsit. Am demisionat din USR. Era imposibil ca dupa nenorocitii aia de la PSD sa vina unii de la polul opus”

Ilinca Macarie, membru fondator al Uniunii Salvati Bucurestiul, predecesoarea USR, anunta ca a demisionat din USR. Demisia survine dupa inca o plecare rasunatoare din USR, cea a fostei senatoare Florina Presada.

”In sfarsit. Am demisionat din USR. Luasem hotararea de mult, dar tot nu am apucat sa oficializez decizia. Poate pentru ca deja ma simteam asa de straina de aceasta formatiune politica, ca mi se parea irelevant. Poate pentru ca mai speram in ceva? Nu cred. Dar despartirile in general sunt grele, asa ca a durat un pic.

E clar, nu, de ce plec? Nu mai am ce face aici. Sunt membru fondator USB si m-am bagat in politica pentru ca voiam sa fac ceva concret si stiam ce vreau sa fac. Stiam ca pot face, numai sa fiu lasata. Nu mai am nimic in comun cu oamenii care conduc acum USR-ul, nici ca viziune, nici ca sistem de valori (episodul Odai a pus capac).

Dar nu regret ca am fost parte din aceasta poveste. Cred ca am avut asteptari nerealiste. Lucrurile nu se pot schimba atat de radical cum mi-as fi dorit. Era imposibil ca dupa nenorocitii aia de la PSD sa vina unii de la polul opus: scoliti, cu caracter impecabil, culti, generosi, empatici. Nu se poate asa ceva, nu permite fizica. Asa ca politica romaneasca se transforma in ritmul ei. Va veni si vremea unora care vor o politica bazata pe empatie si responsabilitate, asa cum imi doresc eu. Acesti oameni exista deja printre noi si experienta USR a fost o scoala extrem de utila. Sper sa o valorifice. Sper sa o valorific”, a scris Ilinca Macarie.

Fostul senator Florina Presada si-a anuntat, vineri dimineata, demisia din Uniunea Salvati Romania, precizand ca nu se mai regaseste in acest partid de mai multa vreme, dar „nu e timpul pierdut” pentru aparitia altor noi formatiuni politice.

„Azi mi-am inaintat demisia din USR biroul filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea, dar privind spre viitor. Adevarul este ca nu ma mai regasesc in aceasta constructie politica de ceva vreme, iar, dupa decizia BN USR de aseara de a-l propune pe Calin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii, mi-a fost clar ca expertiza mea nu mai este de folos in aceasta organizatie. Dubla masura, ipocrizia, lipsa de transparenta si politica de gasca au devenit emblematice pentru noul USR. Numirile politice pentru anumite pozitii sunt firesti si pot accepta ca cei ajunsi la putere ii vor prefera pe unii in detrimentul altora, daca au de ales intre oameni cu competente similare. Dar ce nu pot accepta este ca in urma acestor numiri sa aiba de suferit serviciul public sau ca aceste numiri sa nu tina cont deloc de competente”, a scris Presada, pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

34 de minute ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

30 de minute ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

3 ore ago

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

7 ore ago

„Rusia nu are planuri de a cuceri Harkovul”, sustine Putin: „Vrem sa cream o zona tampon pentru a proteja Belgorodul”

Rusia nu intentioneaza, acum, sa cucereasca Harkovul din nord-estul Ucrainei, a declarat vineri presedintele rus…

4 ore ago