Inca o interventie la CCR pentru a bloca gratierea lui Dragnea. Asociatia VeDem Just demonstreaza absurditatea sesizarii depusa de Iordache

news

Asociatia Voci pentru Democratie si Justitie (VeDem Just) anunta ca la ICCJ nu a fost si nici nu este obligatorie infiintarea completurilor de trei judecatori specializate in solutionarea cauzelor de coruptie. Asociatia a depus, marti, la Curtea Constitutionala cinci argumente in spriinul acestei idei, folosind procedura Amicus Curiae.

CCR urmeaza sa discute marti sesizarea depusa de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, in privinta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu completurile de trei judecatori.

Iordache sustine ca la ICCJ nu exista un complet de trei judecatori specializat in judecarea infractiunilor de coruptie. Sesizarea lui Iordache este identica cu exceptia ridicata de avocatii lui Liviu Dragnea in procesul angajarilor fictive la Directia Copilului Teleorman, in care politicianul contesta o condamnare pe fond la 3 ani si 6 luni cu executare.

VeDem Just insista pe un „argument istoric” in acest caz:

„In forma lui initiala, art. 29 din Legea nr. 78/2000 privind completurile specializate trimitea la conditiile prevazute de art. 15 din Legea nr. 92/1992. Or, aceasta lege nu privea instanta suprema, pentru ca art. 11 din Legea nr. 92/1992 stabilea ca Organizarea si functionarea Curtii Supreme de Justitie si a instantelor militare sunt reglementate prin lege…”, explica VeDem Just.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: