externe

Inca un avertizor de securitate, angajat la un furnizor al Boeing, a decedat in conditii suspecte, alimentand teoriile conspiratiei impotriva celebrei companii aeriene

Un avertizor de securitate de la compania aeriana Boeing a murit in urma cu doua zile la Wichita, in Kansas, dupa ce a contractat o infectie brusca, a anuntat Seattle Times.

La inceputul anului 2023, Joshua Dean, care era auditor de calitate la furnizorul Boeing Spirit AeroSystems, a acuzat conducerea Spirit ca a ignorat defectele de fabricatie ale modelului Boeing 737 Max. El a fost concediat de la Spirit in aprilie 2023.

Dean este al doilea avertizor al Boeing care a murit in ultimele doua luni. John Barnett a fost gasit mort in urma unei aparente sinucideri in martie, in mijlocul depozitiei sale impotriva Boeing.

Boeing s-a confruntat cu un control sporit de la inceputul anului 2024, iar directorii companiei au fost obligati sa depuna marturie la o audiere in Senat la jumatatea lunii aprilie cu privire la faptul daca cultura corporativa a companiei a prioritizat masurile de economisire a banilor in detrimentul sigurantei in productia de aeronave 787 Dreamliner si 777.

Seattle Times a raportat moartea lui Dean, mentionand ca membrii familiei au spus ca acesta „a fost sanatos si s-a remarcat prin faptul ca avea un stil de viata sanatos” inainte de a fi lovit de o „infectie brusca si cu raspandire rapida”.

Dean a depus o plangere la Departamentul Muncii dupa ce a fost concediat de la Spirit, sustinand ca a fost concediat pentru ca a ridicat probleme de siguranta.El daduse o depozitie intr-un proces intentat de actionarii Spirit si se plansese la Administratia Federala a Aviatiei (FAA) cu privire la linia de productie a 737 de la Spirit.

In noiembrie, FAA i-a trimis lui Dean o scrisoare in care spunea ca a finalizat o investigatie privind problemele de siguranta pe care le semnalase, desi nu este clar daca FAA a emis vreo hotarare oficiala cu privire la acuzatiile lui Dean.

Avocatul Brian Knowles, care i-a reprezentat atat pe Dean, cat si pe Barnett, a declarat pentru publicatie ca nu a dorit sa speculeze cu privire la momentul mortii lui Dean.

„Avertizorii de securitate sunt necesari. Acestia scot la iveala fapte gresite si coruptie in interesul societatii.Este nevoie de mult curaj pentru a lua atitudine”, a declarat Knowles.”Este un set de circumstante dificile. Gandurile noastre se indreapta acum catre familia lui John si familia lui Josh”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

57 de secunde ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

13 minute ago

Controversatul sociolog Mirel Palada, condamnat cu suspendare pentru a refuzat sa i se masoare alcoolul din sange. El va face si munca in folosul comunitatii, in cimitire

Sociologul Mirel Palada, cunoscut pentru opiniile si atitudinile sale scandaloase, a fost condamnat definitiv de…

O oră ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

3 ore ago

Pelerinajul de Rusaliile catolice de la Sumuleu Ciuc. Unii pelerini au facut peste 1000 de kilometri

Numeroase grupuri de pelerini se indreapta, sambata dimineata, spre Sumuleu Ciuc, pentru a participa la…

34 de minute ago