Inca un „destept” care sustinea ca virusul nu exista anunta ca este infectat. Presedintele Braziliei: ”Rezultatul pozitiv al testului tocmai a sosit”

externe

Presedintele brazilian Jair Bolsonaro a anuntat marti, intr-un interviu televizat, ca a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, pe care l-a minimalizat in mod neincetat de la inceputul pandemiei covid-19 si care a ucis peste 65.000 de oameni in tara sa, relateaza AFP, citata de news.ro.

”Rezultatul pozitiv al testului tocmai a sosit”, a declarat seful statului brazilian, in varsta de 65 de ani, intr-un interviu acordat mai multor posturi de televiziune, precizand ca se ”simte bine”

El a anuntat luni ca prezinta unele simptome de covid-19, si anume febra, si faptul ca a facut un test.

Presedintele statului brazilian a ”indulcit” recent o lege cu privire la purtarea mastii de protectie, in contextul in care Brazilia este lovita in plin de noul coronavirus.

De la inceputul epidemiei, Bolsonaro minimalizeaza boala si a participat la mai multe evenimente publice fara sa poarte o masca de protectie.

El a criticat masuri impotriva pandemiei impuse in mai multe state braziliene.

Sambata, Bolsonaro a publicat pe retele de socializare o imagine in care apare cu fata descoperita, impreuna cu mai multi ministri brazilieni si ambasadorul american la Brasilia, la o receptie cu ocazia Zilei Nationale a Statelor Unite.

Luni, Bolsonaro s-a opus prin veto fata de doua articole din legea cu privire la folosirea mastii de protectie in locuri publice.

Brazilia este a doua cea mai afectata tara de pandemia covid-19, dupa Statele Unite, cu 1,6 milioane de contaminari cu noul coronavirus si 65.487 de morti din cauza covid-19.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: