Inca un judecator dintr-un dosar de mare coruptie s-a pensionat brusc. Procesul se reia de la zero in dosarul „Microsoft 3”

news

Judecarea dosarului „Microsoft 3”, in care au fost trimisi in instanta, printre altii, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, se va relua de la zero, dupa ce unul dintre judecatori din completul de la Inalta Curte s-a pensionat.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis o cerere depusa de avocati prin care solicitau reluarea cercetarii judecatoresti in dosarul „Microsoft 3”, in urma pensionarii judecatorului Geanina Arghir si inlocuirea acesteia cu Alexandra Iuliana Rus, stabilind reluarea de la zero a procesului, informeaza Agerpres.

Pe 27 septembrie 2017, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, omul de afaceri Claudiu Florica si Calin Tatomir, fost director general al Microsoft Romania SRL, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul „Microsoft 3”.

Potrivit DNA, in conditiile in care in luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind inchirierea de licente Microsoft, Gabriel Sandu, cu incalcarea dispozitiilor legale si la instigarea lui Claudiu Florica si a lui Dinu Pescariu, ar fi depus diligentele necesare pentru incheierea unui nou contract.

Acest lucru, spun anchetatorii, nu se putea realiza decat prin organizarea unei licitatii publice in conditiile OUG 34/2006.

„In acest context, inculpatii Dinu Mihail Pescariu si Claudiu Ionut Florica, in calitate de reprezentanti in fapt/drept ai societatii D.Con.Net AG, pentru a fi favorizati in castigarea licitatiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legatura cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, caruia i-au si platit in acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, prin Sentinta nr. 258/24.03.2016 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr. 1191/1/2015, au fost condamnati Dorin Cocos si Gabriel Sandu pentru trafic de influenta)”, spune DNA.

Prejudiciul retinut de DNA este de 51.396.344 euro si reprezinta diferenta dintre suma platita de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (90.182.344 euro) si suma care a fost facturata de catre furnizorul de licente catre SC Dim Soft SRL (38.786.000 euro).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: