Inca un lider PSD confirma. Strategia murdara a PSD prin care se va forta revocarea Laurei Codruta Kovesi

politica

Vicepremierul Paul Stanescu sustine ca presedintele Klaus Iohannis trebuie suspendat din functie daca nu semneaza revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, insa decizia trebuie luata de PSD.

„Presedintele trebuie suspendat in momentul in care nu semneaza revocarea dar nu vom lua o decizie separat. Fiecare isi spune punctul de vedere, dar va fi o decizie in partid. O sa asteptam sa vedem. A zis ca mai are putin de citit, nu asa mult, asa a zis presedintele, si in momentul in care va spune ca nu este de acord cu decizia CCR, sigur, in partid, vom decide ce facem in continuare. Vom analiza din toate punctele de vedere si vom lua o decizie in partid” a declarat Paul Stanescu, la Senat.

Intrebat joi din nou despre suspendare si despre faptul ca tot mai multi membri PSD spun ca trebuie facut acest demers, Iordache a raspuns: „Cu siguranta discutam, dar deocamdata asteptam rezonabilul termen cerut de presedinte, si daca presedintele, dupa ce trece acest timp rezonabil, nu duce la indeplinire o hotarare a Curtii Constitutionale normal ca este motiv de suspendare.”

Intrebat in continuare daca se va merge pana la un referendum de demitere, Iordache a raspuns:

„Credeti ca este necesar? Haideti sa citim Constitutia si sunt destule elemente in Constitutie, si acolo o sa vedem, nu este necesar sa mergem pana la demitere”.

El i-a urat presedintelui cu ocazia zilei de nastere „La multi ani!” si „sa respecte legile”.

Florin Iordache nu a detaliat, insa, potrivit Constitutiei, seful statului poate fi suspendat si in cazul punerii sub acuzare pentru inalta tradare, cu votul a doua treimi dintre parlamentari. De la data punerii sub acuzare, seful statului este suspendat de drept, pana cand Inalta Curte se pronunta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: