Inca un lider sindical confirma ca Tudorel Toader a mintit: „Din punctul nostru de vedere, domnul ministru a dezinformat”

news

Liderul sindicatului din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, Dan Scarlii, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ”a dezinformat” opinia publica spunand, referitor la corpul A de cladire din care sunt evacuati circa 500 de detinuti, ca va fi reabilitat in 2018.

Liderul sindicatului de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi a spus ca nu exista documente care sa ateste ca respectivul imobil va fi reabilitat in cursul acestui an.

„Domnul ministru al Justitiei a dat un comunicat de presa prin care spunea ca corpul A al Penitenciarului Iasi a fost golit pentru a intra intr-un program de reabilitare, iar detinutii au fost transferati in tara. Niciun document nu atesta acest lucru. Noi am cerut documente care sa ateste acest lucru. Acest lucru nu exista. Din niciun document pus la dispozitie de Administratia Nationala a Penitenciarelor nu reiese ca era prinsa in plan, pentru 2018, finantarea pentru reabilitare, reconsolidare, refacere, renovare. Din punctul nostru de vedere, domnul ministru a dezinformat. Motivul este riscul seismic. Acela e motivul real al evacuarii imobilului. In planul de investitii al Penitenciarului Iasi nu a existat niciodata fonduri alocate pentru refacerea acelui corp de cladire”, a declarat Scarlii.

El a mai spus ca, in cadrul Penitenciarului Iasi, exista un proiect care e in stadiul de studiu de fezabilitate, referitor la efectuarea unor lucrari la alte corpuri de cladire.

„Daca la expertiza din 2016 – 2017 a reiesit clar ca acel corp de cladire nu mai poate fi folosit din cauza riscului, conducerea unitatii de la acel moment ce masuri a luat? Au fost acolo si detinuti si au obligat si pe colegii mei sa isi faca serviciul. Acolo au fost oameni. Un director responsabil ar fi facut evacuarea. Evacuarea trebuia facuta de atunci, nu acum”, a afirmat liderul sindical.

Potrivit acestuia, de la inceputul acestei luni peste 450 de detinuti care isi ispaseau pedeapsa in corpul A al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi au fost mutati in alte penitenciare din tara, in prezent in cladire fiind 91 de detinuti ce urmeaza a fi transferati si ei la alte unitati de detentie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: