Inca un medic de top este infectat cu coronavirus. Sefa sectiei ATI de la Maternitatea Bucur este internata la Victor Babes

news

 Sefa sectiei de Anestezie-Terapie Intensiva de la Maternitatea Bucur din Bucuresti, medicul Raluca Ologu, are coronavirus. Ea este internata la Victor Babes in Bucuresti.

Maternitatea Bucur este desemnata unitate pentru pacientele COVID.

Manuela Predila, medic la Maternitatea Bucur, scrie, pe pagina sa de Facebook, ca „de 6 luni de cand suntem COVID, nimeni din personalul Maternitatii Bucur nu a fost niciodata testat.”

„Nu suntem infectionisti, suntem toti ginecologi si nu avem niciun infectionist care in 6 luni sa fi pus piciorul in maternitate pentru a evalua pacientele. Am spus ca personalul COVID trebuie rotit, pentru ca expunerea repetata creste riscul contaminarii. Noi de 6 luni nu am efectuat niciun act medical decat in costum de protectie PPE, care ingreuneaza cu mult manevrele medicale. Riscul este cu mult mai mare in specialitatile chirurgicale si ATI. Iata ca nu am fost auziti si inevitabilul s a produs”, mai spune medicul Manuela Predila.

Raluca Ologu este primul medic de la Maternitatea Bucur diagnosticat cu infectie cu coronavirus.

Comentarii: