Inca un primar USRPLUS este atacat de consilierii PNL. Elena Lasconi, acuzata ca vrea sa anuleze Zilele Municipiului Campulung

politica

Inca un prinar USRPLUS  se confrunta cu atacuri din partea consilierilor PNL. Elena Lasconi, primarul din Campulung, este acuzata de consilierii PNL ca vrea sa anuleze evenimentul Zilele Municipiului Campulung dupa ce a reziliat un contract pentru concertul de la acest eveniment.

„Organizatia PNL Campulung isi exprima ingrijorarea cu privire la anularea evenimentului ‘Zilele Municipiului Campulung’ si se delimiteaza total fata de procedura de achizitie care a condus la aceasta decizie nefericita, procedura care s-a desfasurat cu mare intarziere.

PNL Campulung considera ca anularea tuturor activitatilor din cadrul manifestarilor Zilelor Municipiului Campulung este o greseala, putand fi gasite solutii pentru desfasurarea activitatilor cultural-artistice separat de concertele care nu mai pot fi organizate.

Zilele municipiului Campulung reprezinta o sarbatoare traditionala care se desfasoara concomitent cu sarbatoarea Sfantului Prooroc Ilie, patronul spiritual al municipiului nostru, si nu consideram oportuna reprogramarea evenimentului in alta perioada a anului sau in cadrul altei sarbatori care nu este legata de identitatea culturala a municipiului nostru.

Daca se vor reprograma concertele, propunem ca acestea sa fie organizate sub alta egida, nu sub egida Zilele Municipiului Campulung!“, anunta PNL Campulung intr-un comunicat de presa.

„Totodata, subliniem faptul ca PNL nu doreste ruperea aliantei cu USR asa cum se incearca inducerea unei idei in spatiul public, dar nu ofera partenerului un cec in alb in ceea ce priveste deciziile care afecteaza municipiul Campulung. Astfel, votul consilierilor locali ai PNL va fi mereu in concordanta cu protocolul de colaborare incheiat intre USR si PNL, din care amintim: “Servirea intereselor cetatenilor Municipiului Campulung va fi unicul principiu si unicul scop al actelor si actiunilor administratiei locale. Partile vor respinge cu fermitate promovarea oricaror altor tipuri de interese, fie ele personale, de partid, de grup, etc., in administratia locala a Municipiului Campulung”, au mai sustinut liberalii.

Primaria municipiului Campulunga anuntat ca Zilele municipiului vor fi reprogramate intrucat propunerile celor doua firme care au venit cu oferte nu au fost conforme cu cerintele solicitate in caietul de sarcini.

„Ca urmare a neindeplinirii conditiilor impuse prin procedura de achizitie publica, cu procedura proprie interna, evenimentul Concert 500-Zilele municipiului Campulung din cadrul proiectului Campulung 2021, Capitala Scrisului Romanesc se anuleaza urmand a fi reprogramat.

In cadrul procedurii de achizitie au participat doua firme ale caror oferte nu au fost conforme raportat la cerintele solicitate prin caietul de sarcini si fisa de date. Din acest motiv procedura a fost anulata in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

In aceste conditii, Primaria municipiului Campulung urmeaza sa reprogrameze organizarea evenimentului in perioada in care sarbatorim Zilele Argesului si Muscelului, daca conditiile epidemiologice vor permite desfasurarea acestora cu public“, a anuntat primaria intr-un comunicat de presa.

Mai mult despre:

Comentarii: