Inca un putinist se deconspira. Catalin Ivan il ataca pe ambasadorul SUA: „Declaratiile sale sunt jignitoare”

politica

Catalin Ivan, coordonatorul politic national al Alternativei pentru Dreptate Nationala (ADN), a sustinut, sambata, ca declaratiile recente ale ambasadorului SUA in Romania, Adrian Zuckerman, sunt „jignitoare si ies din orice uzanta a diplomatiei” si a criticat lipsa de reactie a clasei politice si a opiniei publice.

„Declaratiile ambasadorului american sunt si jignitoare si ies din orice uzanta a diplomatiei pentru ca sunt imperative, pentru ca un diplomat nu judeca, nu are patri-pris-uri. Noua ne spune ambasadorul Americii cine e bun si cine e rau, cine a guvernat bine si cine nu a guvernat bine. Ne spune ambasadorul american de origini romanesti. Originile lui sunt sanatoase, e din zona Iasiului, o zona frumoasa a tarii, cu oameni deosebiti, dar are o agenda care nu are nicio legatura cu Romania. Eu nu-i aduc critici ambasadorului, eu aduc critici celor din Romania care nu au avut reactie. Nu ai voie sa taci cand tara ta este jignita, umilita, cand ti se spune ce sa privatizezi si ce nu sa privatizezi, cat sa extragi si cat sa exploatezi din resursele subsolului si cat sa nu, cine sa mai exploateze, sa ti se mai arate si pisica in cazul in care te opui, mai exista si justitie, si lupta impotriva coruptiei si procurori. Tot discursul este un discurs care ar trebui sa-l descalifice pe ambasadorul Statelor Unite din pozitia de diplomat in care se afla”, a spus Ivan, la Adunarea generala a organizatiilor ADN, citat de Agerpres.

El a aratat ca presedintele SUA, Donald Trump, „vorbeste raspicat despre suveranitate, datoria pe care liderii o au in fata propriului popor inaintea altor popoare, nevoia de a investi in capitalul autohton, de a crea locuri de munca, de a fi stapan pe resursele tale si a-ti gestiona singur resursele”.

„Nu suntem utopici, nimeni in lumea asta nu traieste izolat, traim intr-o lume internationalizata, avem relatii de tot felul, economice, politice, dar in toate relatiile in care se implica Romania trebuie sa primeze interesul tarii. Oricine vine si da ordine, dicteaza, stabileste, face judecati de valoare eu cred ca trebuie penalizat de intreaga clasa politica si opinie publica, nu doar razlet de unii sau de altii. Parerea mea este ca discursul domnului ambasador a fost un test. E venit de curand, se acomodeaza cu Romania, a vrut sa vada cati mai sunt suveranisti”, a afirmat Catalin Ivan.

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a sustinut un discurs foarte dur la adresa PSD, joi, in cadrul Forumului CEO organizat de AmCham Romania. El a spus ca ministrii PSD au lasat „haos” in guvern si ca ministerele au fost „golite de oamenii cinstiti care lucreaza din greu”.

„M-am intalnit cu multi ministri ai guvernului. Cu totii au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au mostenit in noiembrie 2019. Doar un exemplu, ministrul finantelor a constatat ca guvernul anterior pastra doua contabilitati paralele si nu platise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alti ministri au gasit conditii similare, proiecte nefinalizate si ministerele golite de oamenii cinstiti care lucreaza din greu si care sunt esentiali pentru a conduce guvernul in mod corespunzator.

Presedintele Iohannis, premierul Orban si ministrii sai s-au angajat sa reconstruiasca un bun guvern, sa refaca modificarile legislative care au slabit statul de drept, sa puna in aplicare o legislatie noua pentru a reduce coruptia astfel incat sa protejeze toti romanii. Poporul roman a indurat destul. Acum este momentul ca toti romanii, nu doar elita si cei conectati politic, sa prospere si sa isi ridice nivelul de trai”, a spus ambasadorul SUA.

Mai mult despre:


Comentarii: