Inca un site, controlat din afara Romaniei, este eliminat de pe internet. Un alt site, controlat de Ninel Peia, este vizat de sanctiuni pentru fake-news

news

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat miercuri ca a inaintat  ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, propunerea de a sterge un articol de pe un site controlat de Ninel Peia si de a elimina total un alt site.

„Grupul de Comunicare Strategica a inaintat astazi, 25 martie, ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, propunerea de eliminare la sursa a continutului unui articol aparut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/) . Decizia a fost luata pentru ca reprezentantii site-ului bnews.ro au fost contactati de Grupul de Comunicare Strategica si au refuzat sa corecteze informatiile false.

De asemenea, GCS a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totala a accesului la continutul site-ului breackingnews.xyz.

Solicitarea a fost intemeiata pe faptul ca portalul web a publicat in mod constant informatii false, cu scopul evident de a dezinforma si a induce panica.

Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platforma din afara Romaniei si nu are reprezentanti care sa poata fi contactati.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a transmis decizia catre ANCOM, institutie care a pus deja in aplicare masurile necesare”, se anunta intr-un comunicat de presa.

Site-ul BPNews.ro este asociat cu Ninel Peia, fost deputat PSD exclus in 2016 din partid de Liviu Dragnea dupa ce sustinuse ca vaccinurile ar fi imbolnavit bebelusi din Arges, precizeaza g4media.ro.

Potrivit registrului de domenii, RoTLD, domeniul bpnews.ro este cumparat de o persoana fizica, iar numele acesteia nu e public, dar numele serverelor care gazduiesc site-ul sunt ns1.ninelpeia.ro si ns2.ninelpeia.ro.

In plus, in 20 februarie anul acesta, jurnalista Codruta Simina dezvaluia intr-un articol pe PressOne ca Ninel Peia era cel care platea pentru toate materialele sponsorizate de pagina de Facebook asociata site-ului BPNews.

Mai mult despre:


Comentarii: