Incep represiunile. Se fac dosare penale, PSD asmute Politia impotriva celor care indeamna pe Facebook sa participati la proteste

news

Politia Romana face un apel la protestatari, solicitandu-le sa se manifeste fara violenta, fiind deschise dosare de cercetare fata de persoane banuite de savarsirea infactiunii de instigare la tulburarea ordinii si linistii publice, relateaza Mediafax.

„In aceste zile, pe retelele sociale, cetatenii sunt invitati sa participe la o serie de manifestatii publice. Inainte de a da curs invitatiei, recomandam tuturor sa fie atenti cu cine interactioneaza in mediul on-line, astfel incat sa nu devina victime ale unor persoane rau intentionate. Sub protectia anonimatului, exista tendinta ca utilizatorii de buna-credinta sa fie manipulati, cu ajutorul unor tactici ascunse in interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/stiri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violenta)”, transmite Politia Romana.

Politistii dau exemplu de mesaje de instigare la tulburarea ordinii si linistii publice: ”Atacati sectiile de politie si luati arme si munitii de acolo!”, ”Ca sa faceti rost de oameni dispusi la violenta, atacati inchisorile, eliberati detinutii si inarmati-i!”, ” La furci si topoare tata, ca nicio manifestare de-asta domneasca nu a adus rezultate!”, ”Pana nu intram peste ei in Parlament cu ce se prinde in mana si rupti in bataie, atat ei cat si jandarmii, care apara hotii nu se rezolva nimic!”.

Oamenii legii atentioneaza ca aceia care fac mobilizarea in aceasta maniera risca un dosar penal.

„In acest context, va informam ca, la nivelul Politiei Romane, sunt demarate cercetari, sub coordonarea unitatilor de parchet teritorial competente, fata de persoane banuite de savarsirea infactiunii de instigare la tulburarea ordinii si linistii publice. Instigarea este o infractiune prevazuta de articolul 368 din Codul Penal si este pedepsita de lege”, mai spun politistii.

Libera exprimare este un drept prevazut de articolul prevazut de articolul 30 din Constitutia Romaniei. Totusi, alineatul 7 al acestui articol prevede expres ca: ”Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri”, transmite Politia Romana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: