Incepe marea deparazitare. Premierul Orban anunta ca a dat deja afara numerosi pesedisti: „Sa terminam odata cu pilaraia, cu nepotismul”

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, marti, in prima sedinta oficiala de Guvern ca a fost demarata „procedura de curatare a institutiilor publice”.

„Este foarte important sa demaram procedura de curatare a institutiilor publice. Deja am inceput sa semnez decizii si astept sa fac febra musculara de la semnat decizii de demitere ale secretarilor de stat, consilierilor de stat, secretarilor generali si celorlalte categorii de functii care depind de ministru si de premier.

Trebuie sa readucem competenta, profesionalismul, integritatea in fruntea insitutiilor publice. Sa terminam odata cu pilaraia, cu nepotismul, care au generat… Am semnat ieri niste decizii… baiatul lui, baiatul lui, baiatul lui si asa mai departe. De altfel se vor vedea public in momentul in care vor fi publicate in Monitorul Oficial”, a declarat premierul Orban in prezenta lui Klaus Iohannis.

Orban a spus ca si in mediul diplomatic va incepe un amplu proces de „curatenie”.

„Dle ministru de Externe, va rog sa verificati numirile de consuli, rechemati toti cei care nu au nicio legatura cu diplomatia”, a mai spus premierul.

Orban a precizat ca, luni seara, la 9.30 s-a intors in Palatul Victoria si nu mai era nimeni la munca.

„Trebuie schimbat ritmul de lucru, oamenii sa inteleaga va suntem in serviciul cetateanului. Am dat drumul la audit si fiti pregatiti pentru structuri suple, pastrati doar oamenii competenti, dedicati. Cine-i lenes, cine s-a obisnuit sa-si ia leafa fara sa faca nimic va pleca”, a mai spus premierul.

Mai mult despre:

Comentarii: