Incepe primul proces de defaimare in epoca lui Daddy. Cine sunt judecatorii?

politica

Consiliul de onoare al Ordinului ‘Steaua Romaniei’ urmeaza sa il audieze, miercuri, pe europarlamentarul Cristian Preda, care a primit aceasta distinctie in 2009, pentru a raspunde unui denunt privind defaimarea tarii.

Pe 14 martie, europarlamentarul anunta ca a fost chemat in fata Consiliului de onoare al Ordinului ‘Steaua Romaniei’. „Prigoana a inceput. Intrucat am criticat in PE guvernele Grindeanu si Tudose, sunt chemat in fata Consiliului de onoare al Ordinului ‘Steaua Romaniei’, pentru a raspunde unui denunt care reia acuzatiile PSD-ALDE de defaimare a tarii. Ma vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Serban Bradisteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoana, fostul director SRI Costin Georgescu si generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul presedinte al Academiei, Ionel Haiduc. Ma voi apara. Nu ma intimideaza coalitia coruptilor. Dincolo de cazul meu, e in joc un principiu: Romania libera si europeana trebuie protejata. Sunt convins ca am de partea mea nu o formatiune politica, ci cetatenii onesti ai acestei tari. Pentru ei lupt. Vom invinge!”, preciza, atunci, europarlamentarul intr-o postare pe Facebook.

Ulterior, Preda a cerut ca audierea sa fie publica, insa solicitarea a fost respinsa. „Domnul consilier de stat Angelescu, care pastoreste Cancelaria Ordinelor, a raspuns ‘nu’, precizand ca legea prevede ca, in afara membrilor Consiliului de Onoare si a ‘acuzatului’, doar o persoana mai poate participa la audiere, si anume presedintele. I-am explicat domnului consilier diferenta dintre participare si acces public, aratand ca eu solicit nu invitarea sefului statului, ci ca oricine doreste sa poata vedea ce acuzatii mi se aduc si cum anume ma apar. Nu, nu, nu – a zis domnul consilier”, arata Preda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: