Incident neobisnuit cu un grup de migranti care intentiona sa ajunga in Romania cu un feribot. Sunt inchisi in cabine de 7 saptamani

actualitate

Un grup de 12 migranti, aparent nord-africani, ce au reusit sa se strecoare la bordul unui feribot danez la Istanbul, sunt inchisi de sapte saptamani in cabine ale acestei ambarcatiuni ce face curse tur-retur catre Odesa, atat Turcia cat si Ucraina refuzand sa-i primeasca, relateaza agentia Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei de frontiera ucrainene, ei intentionau sa ajunga in Romania, dar nu si-au dat seama ca respectivul feribot avea ca destinatie Ucraina.

Migrantii nu au acte, sunt violenti si au amenintat chiar ca se vor sinucide aruncandu-se peste bord, prin urmare echipajul feribotului de decis sa-i izoleze in cabine incuiate.

Societatea daneza DFDS, care detine feribotul, a chemat politia turca si reprezentanti ai ONU sa discute la bordul vasului cu cei 12 migranti, despre care se crede ca 6 sunt marocani, 4 algerieni, nationalitatea celorlalti doi fiind si mai neclara.

Ministerul de Externe danez a initiat negocieri pentru solutionarea acestui caz cu Turcia, Ucraina si cu Lituania, intrucat feribotul navigheaza sub pavilion lituanian.

In opinia responsabilului ucrainean care a declarat ca migrantii doreau sa ajunga in Romania normal ar fi ca ei sa fie debarcati in Turcia, intrucat conform acordurilor bilaterale dintre Kiev si Ankara astfel de persoane trebuie preluate de tara de unde au plecat.

Intrebat de acest caz, un oficial al Ministerului de Externe turc a declarat ca de el se ocupa ‘toate institutiile abilitate’.

In opinia operatorului navei, cea mai buna solutie ar fi ca Turcia si Ucraina sa se inteleaga unde vor fi debarcati migrantii, sau sa clarifice nationalitatea lor si sa-i repatrieze. ‘Este complet absurd ca noi sa ne ocupam de acest lucru (…) Este o situatie pe care trebuie sa o gestioneze autoritatile de frontiera, nu o companie de transport’, a declarat un reprezentant al companiei DFDS.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: