Incident socant in fata Catedralei, un preot si-a dat foc in timpul slujbei de sfintire: „BOR este abuziva”

news

Un preot in sutana si-a dat foc, duminica dimineata, chiar in fata Catedralei Mantuirii Neamului, in timpul slujbei de sfintire. El anuntase cu o zi inainte in presa ca are de gand sa recurga la acest gest.

Preotul George Ciulei si-a dat foc sutanei, dupa care a aruncat-o pe asfalt.

Potrivit Antena 3, preotului i-a fost suspendat dreptul de slujire in biserica, dupa ce a fost implicat intr-un accident auto. El a fost sanctionat desi a fost victima. El a acuzat ca in fruntea Bisericii se afla oameni care apar in dosare penale de fraude sau au relatii homosexuale.

Preotul George Ciulei a aflat, pe 16 noiembrie 2018, decizia definitiva a Consistoriului Mitropolitan (for de judecata bisericesc) al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, care l-a depus din treapta preotiei pentru „nerespectarea marturisirii de fidelitate eclesiala sau a juramantului depuse la absolvire sau la hirotonie si pentru neascultare fata de autoritatile bisericesti”.

„A protesta impotriva Catedralei inseamna a protesta impotriva eroilor nationali carora le este dedicata. Este o incercare de bruiere a evenimentului”, a declarat purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu.

Reactia ISU: „Referitor la informatia conform careia un preot si-ar fi dat foc, facem precizarea ca in incinta catedralei cat si in curtea acesteia nicio persoana nu a recurs la acest gest. Referitor la persoana autoincendiata, se pare ca a existat o solicitare, a fost vorba despre un barbat care si-a scos geaca si a incendiat. Insa evenimentul s-a petrecut in zona unui hotel din apropiere, nu in incinta catedralei. Persoana in cauza a fost condusa la sectia de politie, unde s-a deplasat si un echipaj SMURD pentru a-i acorda ingrijiri medicale, persoana a refuzat transportul la spital”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: