Incidente EXPLOZIVE: Rusii au deschis focul asupra unor avioane ISRAELIENE in Siria

externe

Fortele ruse din Siria au deschis focul de cel putin doua ori impotriva unor avioane de lupta ale Israelului care se aflau in spatiul aerian al Siriei, anunta Reuters.

Informatia a fost publicata in editia de vineri a ziarului Yedioth Ahronoth si nu precizeaza datele sau locurile in care au avut loc aceste incidente.

Si canalul israelian 10 TV a transmis ca un avion rus s-a apropiat foarte mult de unul israelian deasupra coastei siriene a Marii Mediterane. Incidentul a s-a intamplat saptamana trecuta.

Purtatorul de cuvant al armatei israeliene a refuzat sa faca orice comentariu. De asemenea, nu exista pana in acest moment reactii din partea premierului Netanyahu sau a ambasadei Rusiei din Israel.

Premierul israelian s-a aflat joi in vizita la Moscova.  „Am venit aici cu un singur scop principal: sa intarim coordonarea securitatii intre fortele noastre pentru a evita neintelegerile si confruntarile care nu sunt necesare”, i-a spus Netanyahu lui Putin.

Kremlinul a reactionat, vineri, fata de informatiile din presa israeliana. Purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat ca liderii rus si israelian nu au discutat nimic despre incidentele din Siria. „In acest caz, presa israeliana este departe de realitate”, a spus Peskov.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: