Inconstienta PSD si CCR. Sambata, Romania va trece pragul de 800 de infectari. Raed Arafat: „Situatia devine ingrijoratoare”

politica

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, vineri seara, la Digi24, ca si sambata se va inregistra o „cifra record” privind numaurl de infectari. Vineri, bilantul a fost de 799 de cazuri.

„Si maine vom avea o cifra record”, a declarat Arafat. Raed Arafat a mentionat ca vineri, la ora 18:00, erau raportate 866 de cazuri.

Arafat a subliniat ca situatia ”incepe sa devina ingrijoratoare”  pentru ca nu mai sunt locuri la terapie intensiva in spitalele din Bucuresti care trateaza pacienti infectati cu coronavirus.

”Spitalele de terapie intensiva care primesc pacienti infectati cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Bals, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Daca apare un caz, il vom muta in afara Bucurestiului. Si spitalul din Ploiesti este ocupat la capacitate maxima. Solutia este sa cream paturi de ATI, sa aducem ventilatoare. Avem stocuri si pentru ca a aparut aceasta problema trebuie sa apelam la aceasta solutie. Dar avem nevoie de personal”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Directorul Spitalului „Victor Babes” din Timisoara, Cristian Oancea, a avertizat, vineri, ca romanii trebuie sa se astepte la un „tsunami” de imbolnaviri cu COVID-19. El a cerut pedepse dure la adresa celor care sustin ca virusul nu exista.

„Ne asteptam la un tsunami, o sa vedeti. Primul val va fi o replica palida. O sa avem ca in Italia. La terapie intensiva la noi este plin, avem doua decese zilnic”, a declarat Oancea la Digi24.

Medicul a cerut apoi pedepse dure impotriva celor care promoveaza teorii ale conspiratiei.

„Cei care promoveaza teoriile conspiratiei trebuie sa plateasca, sub o forma sau alta. Pentru un grup de iresponsabili, o natie intreaga ne aflam la marginea unui dezastru, un dezastru medical. Sistemul medical este subred.

Daca nu luam masuri asumate si dure, riscam sa pierdem controlul medical chiar in luna august. Trebuie sa avem o legislatie clara, degeaba se chinuie o mana de oameni. Am dat cu piciorul la tot ce am facut in februarie, acesti oameni care promoveaza in spatiul public ca nu exista gripa ar trebui sa raspunda penal. Din cauza acestor teorii se ajunge sa moara foarte multi oameni. (…) Dupa primul val am fost facuti tortionari, conspirationisti”, a mai spus Oancea.

Mai mult despre:

Comentarii: