Inculpatul Tariceanu cere revolte de strada: „Sa ocupam rapid strazile. Daca o sa tacem, o sa ne ia totul”

politica

Calin Popescu Tariceanu, inculpat de DNA pentru luare de mita, sustine ca PNL si USR PLUS isi vor imparti politic si functiile de judecatori si procurori. „Procurorii si judecatorii vor fi 60% ai PNL, 30% ai USR si ce mai ramane ia UDMR-ul! De ce? Pentru ca pot!”, sustine Tariceanu. El cere revolte de strada: „Inca nu au ocupat strada, dar daca nu o sa o facem noi rapid o sa o ocupe tot ei si noua nu ne va ramane decat sa ne plangem de mila stand in case, unde ne vom uita 2 ore/zi la televizorul care va transmite marile realizari ale guvernarii Iohannis!”.

„Nici o zi fara o impartire de ciolan intre partidele coalitiei de guvernare! Intrucat foamea e mare nu le mai ajung sutele de posturi de secretari de stat, miile de posturi de consilieri la cabinetele ministrilor si adjunctilor de ministri, zecile de mii de posturi gras platite din agentii si alte institutii guvernamentale, asa ca au hotarat sa politizeze si functiile de prefect si subprefect. Adica 120 de ‘lipitori de afise’ (azi se numesc postaci pe Facebook, dar tot lipitori de afise sunt) vor capusa administratiile locale.
Este doar o chestiune de timp pana vor trece la totala impartire a tarii conform algoritmului de guvernare! Conducerile din Politie vor capata culoare politica.

Procurorii si judecatorii vor fi 60% ai PNL, 30% ai USR si ce mai ramane ia UDMR-ul! De ce? Pentru ca pot! Pentru ca nimeni nu le spune nimic! Pentru ca au invatat de la bolsevici cum se incaleca un popor!

Da! Daca o sa tacem o sa ne ia totul! Asa cum ne-au luat dreptul la protest, la libera circulatie, la cuvant, la educatie, la religie sau chiar la munca! Nu vedeti ca profitand de pandemie ne-au anulat drepturi pentru care zeci de mii de romani si-au dat viata prin temnitele comuniste?

Inca nu au ocupat strada, dar daca nu o sa o facem noi rapid o sa o ocupe tot ei si noua nu ne va ramane decat sa ne plangem de mila stand in case, unde ne vom uita 2 ore/zi la televizorul care va transmite marile realizari ale guvernarii Iohannis!”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Fostul presedinte al Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost pus saptamana trecuta sub inculpare de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita in valoare de 800.000 de dolari.

Procedural, procurorii anticoruptie au ajuns in etapa in care fostul prim-ministru urmeaza sa fie trimis in judecata.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu, la data faptei prim ministru al Guvernului Romaniei, pentru luare de mita.

Anchetatorii noteaza in ordonanta ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta ca Popescu-Tariceanu ar fi pretins si ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007-2008, de la reprezentantii unei companii austriece, foloase materiale in valoare de 800.000 USD, constand in plata unor servicii de consultanta, in schimbul exercitarii atributiilor sale in asa fel incat sa fie adoptate o serie de hotarari favorabile companiei.

Pe 13 ianuarie, Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a transmis procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmarire penala incuviintata de presedintele Klaus Iohannis privind inceperea urmaririi penale a lui Calin Popescu-Tariceanu.

Mai mult despre:

Comentarii: