India. Parintii si-au dat in judecata fiul cerandu-i sa le faca un nepot sau sa le plateasca 940.000 de dolari

externe

Un cuplu indian si-a actionat fiul in instanta, cerandu-i acestuia si sotiei sale sa produca fie un nepot in termen de un an, fie sa plateasca aproape 940.000 de dolari, informeaza AFP.

Sanjeev si Sadhana Prasad spun ca si-au epuizat economiile pentru cresterea si educarea fiului lor, pilot de profesie, si pentru plata unei nunti fastuoase. Acum vor sa-si primeasca rasplata.

„Fiul meu este casatorit de sase ani, dar ei inca nu planuiesc un copil. Cel putin, daca vom avea un nepot cu care sa ne petrecem timpul, durerea noastra va deveni suportabila”, a declarat cuplul in petitia depusa la un tribunal din Haridwar saptamana trecuta.

Compensatia pe care o cer – 50 de milioane de rupii (938.000 de dolari) – include costul unei receptii de nunta intr-un hotel de cinci stele, o masina de lux in valoare de 116.000 de dolari si plata lunii de miere a cuplului in strainatate, a relatat joi Times of India.

De asemenea, parintii au dat 94.400 de dolari pentru ca fiul lor sa fie instruit ca pilot in Statele Unite, doar pentru ca acesta sa se intoarca in India fara loc de munca, potrivit ziarului.

„De asemenea, a trebuit sa luam un imprumut pentru a ne construi casa si acum trecem prin multe greutati financiare. Si din punct de vedere mental suntem destul de tulburati, deoarece traim singuri”, a declarat cuplul in petitia lor.

Avocatul cuplului, Arvind Kumar, a declarat ca petitia va fi audiata de instanta din nordul Indiei pe 17 mai.

India are un sistem familial comun puternic, cu mai multe generatii – inclusiv bunici, nepoti, matusi si unchi – care locuiesc adesea in aceeasi gospodarie.

Cu toate acestea, in ultimii ani, tendinta s-a schimbat, cuplurile tinere preferand sa se mute departe de parinti sau de frati, iar sotiile – cum este cazul de fata – alegand sa munceasca in loc sa se concentreze pe a avea copii si a sta acasa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: