Indicatiile lui Dragnea pentru Guvernul Grindeanu. Ce ar trebui sa faca premierul cu ordonantele privind gratierea si dezincriminarea

politica

La iesirea de la Curtea Suprema, unde a avut termen in procesul in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu, Liviu Dragnea i-a transmis ministrului Justitiei sa se „inspire din experienta inaintasilor” in privinta modului in care vor fi promovate prooectele de gratiere si modificare a legilor penale.

„Eu l-as sfatui sa se inspire din experienta inaintasilor. Adica sa se inspire din experienta guvernarilor precedente. Daca e sa se dea prin ordonante sau sa se adopte proiect de lege, asta este problema lor. Dar e bine sa se uite la experienta inaintasilor. Daca s-a mai dat o gratire orin ordonanta poate sa dea, daca nu, nu stiu daca e bine

(…) Eu am vazut foarte mult scandal pe niste intentii. Am vazut si o dezbatere publica si eu zic sa asteptam sa vedem ce face guvernul, totusi”, le-a declarat Dragnea jurnalistilor.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, luni, la finalul dezbaterii publice privind proiectele de ordonante de urgenta privind justitia, ca varianta initiala a actelor normative va fi modificata, urmand a se stabili daca vor fi adoptate de Guvern sau daca discutiile se vor muta in Parlament.

„Am luat act si vom analiza toate propunerile care au fost facute. Pentru gratiere, de la inceput am spus mai multe principii pe care le vom respecta, nu se adreseaza unor anumite persoane ci incercam sa redresam anumite conditii din penitenciare. Nu se adreseaza criminalilor, violatorilor, fapte de coruptie, recuperarea prejudiciului. In al doilea act am tinut cont de recomandarile CCR.

(…) Ne dorim niste legi clare, corente, pe care fiecare cetatean daca are sau nu pregatire juridica sa le poata respecta. Asta e mandatul cu care am venit eu aici, sa repar toate acesta lucruri. Actele normative nu se fac pentru politicieni ci pentru a rezolva politica penala a statului. Nu am avut in vedere o anumita persoana. Actele normative nu vizeaza persoane sau politicieni. Voi avea o discutie cu premierul Romaniei, Sorin Grindeanu, si va vom comunica ce vom discuta.

In urma consultarilor de astazi am niste obsevatii care vreau sa fie cuprinse in textul celor doua ordonante. Rostul consultarii este sa preia puncte de vedere, o serie de observatii am primit de la societatea civila si de la cetateni si le vom avea in vedere. Varianta initiala fara indoiala va fi amendata. Propunerea pe care o voi face guvernului va fi propunerea Ministerului Justitiei”, a declarat ministrul Justitiei, Florin Iordache, la finalul dezbaterilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: