„Indiscutabil, duminica seara Dragnea isi anunta candidatura la prezidentiale”. CTP anunta cum vrea sa scape de puscarie seful PSD

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este convins ca Liviu Dragnea isi va anunta cadidatura la alegerile prezidentiale, duminica seara, imediat dupa ce se vor inchide urnele de vot. 

Cristian Tudor Popescu a spus ca liderul PSD s-a hotarat sa candideze la alegerile prezidentiale din toamna: „Este aproape indiscutabil ca isi va lansa candidatura domnul Liviu Dragnea duminica seara. Alte posibilitati nu sunt de luat in considerare, gen Calin Popescu Tariceanu, Dancila sau ce-am mai auzit, Firea, Ecaterina Andronescu. E simplu de demontat fiecare din aceste variante”.

El a adaugat ca anuntul candidaturii lui Liviu Dragnea este legat de seara alegerilor din 26 mai si de sentinta de a doua zi, a judecatorilor, in dosarul in care in prima instanta a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

„Dragnea sconteaza pe un rezultat convenabil pentru el, peste 30%, si pentru asta spera in ajutorul Autoritatii Electorale Permanente, care a demonstrat cat de devotata ii este atunci cand a incercat in ultima clipa sa mareasca cvorumul pentru referendum si sa il impiedice pe Klaus Iohannis sa faca campanie pentru referendum. Nu ca ar fi facut prea multa campanie de felul acesta domnul Iohannis”, a mai spus CTP la Digi24.

„Apoi, se bazeaza pe ajutorul Ministerului Afacerilor Interne, condus de Carmen Dan, care demonstrat cat de devotata ii este domnului Dragnea pe 10 august, anul trecut, in Piata Victoriei, a demonstrat-o la Topoloveni, cand i-a ridicat pe cei 11 oameni care protestau pasnic impotriva PSD si cu ocazia parolarii orasului Targoviste, ca sa nu-l deranjeze nimeni pe domnul Dragnea. Deci ne putem astepta la orice din partea MAI. Vor avea de dus o lupta dura voluntarii, observatorii, cei de la celelalte partide pentru ca aceste alegeri sa se desfasoare corect. Cea mai eficienta modalitate pentru a preveni frauda este prezenta masiva la vot”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a amintit ca Liviu Dragnea „este mult sub procentajul partidului, asa ca si-a facut socoteala, rezultatul alegerilor este o racheta de propulsie pentru el in candidatura la presedintie”.

„Indiferent de rezultatul real, duminica seara nu vom avea decat exit poll-uri. Acolo, institutele sondajiste amice domnului Dragnea vor produce niste cifre, asa cum s-a intamplat si in 2009, care sa-i permita sa afiseze o atitudine triumfala si sa-si lanseze candidatura. Daca se vor dovedi nereale cifrele, a doua zi dimineata, atunci din postura de candidat la presedintie poate sa strige ca, in cursul noptii, Iohannis, impreuna cu statul paralel, cu Kovesi, cu Timmermans au furat alegerile. Poate chiar sa ceara renumararea voturilor sau reluarea alegerilor, asa cum a facut Erdogan la Istanbul. Asta din postura de candidat la presedintie”, a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP a mai spus ca a doua zi, luni, poate ii oferi liderului PSD „inca o racheta de propulsie”.

„Daca va fi achitat, e minunat! Inca o racheta de propulsie pentru candidatura la presedintie. Daca va fi condamnat, atunci domnul Dragnea va lansa sloganul: Am candidat, m-au condamnat sau m-au arestat. Cum a si spus intr-o convorbire la partid, acum cateva luni: daca o sa candidez, ma aresteaza. Acum e foarte simplu sa strige: am candidat, m-au arestat”, a subliniat gazetarul.

„Si sa vedem cum va fi arestat domnul Dragnea in cazul in care se va pune problema. Am mai spus-o. Hai sa ne imaginam cum acest minister de interne, sub Carmen Dan, va trimite politistii sa puna in opera decizia instantei. Greu de imaginat! Mult mai greu decat in cazul lui Adrian Nastase, care stim cu ce s-a soldat atunci”, a adaugat CTP.

El a concluzionat ca nu incape indoiala ca Liviu Dragnea isi va anunta candidatura la alegerile prezidentiale.

„Dincolo de toate aceste calcule, domnul Dragnea nu poate sa faca pasul inapoi acum. Cum ar arata, a fost cel mai activ membru PSD in aceasta campanie asa-zis pentru europarlamentare. N-a avut nicio treaba cu candidatii. Domnul Dragnea a facut campanie prezidentiala impotriva lui Iohannis, impotriva UE, pentru dezotravirea rosiilor si pestilor. Cum sa vina acum si sa anunte ca va candida nu stiu cine din partea PSD? In ultima instanta, asa cum domnul Dragnea a spus lucrul esentiale in legatura cu sine, pe care trebuie sa ni-l amintim intotdeauna: nu vreau sa ies din functie si din viata ca un prost. Deci in mod clar va candida”, a argumentat Cristian Tudor Popescu.

Intrebat ce se va intampla daca rezultat va fi mult mai slab pentru PSD la alegerile europarlamentare, gazetarul a spus ca Liviu Dragnea „va striga ca e vorba de furt, chiar daca alegerile sunt organizate de ministerul lui Carmen Dan. Credeti ca va avea vreo ezitare sa spuna ca e o lucratura a statului paralel? Credeti ca mai are vreo ezitare sa arunce inca o conspiratie universala in noaptea alegerilor?”

CTP a adaugat ca anuntul lansarii candidaturii este punctul culminant al campaniei electorale.

„Sigur, a pomenit Dragnea ceva, pe unde s-a dus, pe la Targoviste, in Moldova, a pomenit vreodata de candidatii de pe lista PSD-ului, sa-i prezinte? Nici vorba! Toate textele au fost despre cum are el de gand sa reformeze rosiile si castravetii din Romania, sa faca autostrazi, el Dragnea, si sa dea legea dublului standard, el Dragnea, prin care vor fi terminate companiile straine. Evident ca a fost o campanie prezidentiala, cum am spus de o luna de zile, care isi are climaxul in seara de duminica, indiferent de rezultatul acestor alegeri, Dragnea oricum isi anunta candidatura”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: