Infractorul spumega din nou impotriva presedintelui Iohannis: „S-a facut de ras”. Inalta tradare este din nou in actualitate

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca partidul mai asteapta putin in ceea ce priveste amanarea numirii de catre presedintele Iohannis a doi ministri, afirmand ca seful statului ar trebui sa spuna si de ce refuza numirile de ambasadori.

„Decizia noastra e sa mai asteptam putin sa vedem daca dl Klaus Werner Iohannis ne spune ceva. Poate ne spune si de ce blocheaza numirea unor ambasadori. Eu nu stiu cum s-a simtit primindu-l pe ambasadorului Israelului, noi neavand ambasador de 2 ani. Ne-am facut de ras. Sa vina sa spuna nu il vereau pe dl Chis. E nebarbierit. Deci asteptam sa vedem ce ne spune si vom discuta in coalitie, cu premierul sa vedem care e cea mai buna cale de urmat si o vom urma”, a declarat Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dancila i-a trimis, pe 21 ianuarie, o noua scrisoare lui Klaus Iohannis in care ii cere sa-i numeasca la Dezvoltare si Transporturi pe Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, afirmand ca ea beneficiaza de dreptul exclusiv de apreciere si de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dancila o scrisoare in care explica de ce a refuzat numirile, precizand ca documentatia care insoteste propunerile de numire a Olgutei Vasilescu si Mircea Draghici la Dezvoltare si Transporturi este incompleta.

Seful statului sustine ca documentatia e incompleta, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atesta situatia judiciara a unei persoane.

In acest context, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu a anuntat ca va sesiza CCR aceasta situatie.

Liviu Dragnea, despre plangerea de inalta tradare pe numele lui Klaus Iohannis

Liviu Dragnea a declarat, duminica la Parlament, ca sustine in continuare formularea unei plangeri pentru inalta tradare impotriva sefului statului Klaus Iohannis, anuntata de liderul PSD la finalul anului trecut.

„Categoric da (sustin demersul – n.r.). Daca am spus ca o sustin”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul sedintei grupului deputatilor PSD de la Parlament.

In decembrie 2018, presedintele PSD, Liviu Dragnea, anunta ca le-a cerut deputatilor Mircea Draghici si Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa depuna plangere pentru inalta tradare impotriva lui Klaus Iohannis, act premergator suspendarii din functie a presedintelui.

In replica, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca plangerea de inalta tradare anuntata de Liviu Dragnea este ”o fantezie a pesedistilor”, un demers politicianist care este sortit esecului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: